söndag, november 04, 2007

Moderata problem

Man börjar undra i takt med att regeringen vill bekämpa svartjobben och utrota den hur moderaterna ska överleva utan att anlita svart arbetskraft i fortsättningen? Det är ingen hejd de moderata avslöjande av fusk och skattefiffel.

Samma parti som säger sig vara moralens väktare som antyder att svenska folket fuskar i stor utsträckning och att man ska ha mer kontroll på medborgarna när det gäller utnyttjande av statens medel. Man sänker sjukersättningarna vid sjukdom, man vill ha fler karensdagar så att svenskarna inte ska utnyttja sjukförsäkringssystemet och sänkt A-kassa är helt i linje med tron på att svenskarna hellre är arbetslösa än viljan att ha ett jobb.

De sätter sig på höga piedestaler och då i takt med avslöjandena så är det långt ner till marken för moderaterna och de slår sig hårt, väldigt hårt. De anlitar svart arbetskraft och säger sen att de beklagar att de är så. Oftast har de mer pengar än gemene man som paret Cederschiöld där Charlotte är EU-parlamentariker och Carl var under sju år finansborgarråd i Stockholm och utreder på regeringens uppdrag trafiksituationen i Stockholm. Tillsammans tjänade de förra året drygt 1,9 miljoner kronor. Trots det har de anlitat svart städkraft i 13 år. De har inte tid att städa sitt boende men flott och ståndsmässigt ska de ändå bo.

Ulrica Schenströms vikarie som statssekreterare Nicola Clase betalade hantverkare med svarta pengar för 68 000 :- Det är inte det som är det mest uppseendeväckande utan att Clase beklagar detta men kan inte förklara varför hon gjorde det. Man skulle ju tro att man som vikarierande statssekreterare skulle vara så klok att man åtminstone kunde ge en vettig förklaring.

Nej detta är inget annat än resterna från förgångna tider då överklassen hade drängar och pigor som arbetade för låga löner och dålig arbetsvillkor. Det är b la. därför jag är socialist för jag vill ha ett samhälle där arbetare har goda arbetsvillkor och löner, att regler och avtal ska respekteras, att de ska vara ordning och reda på arbetsmarknaden. De "nya" moderaterna säger sig älska kollektivavtal men är det något som inte går i hop så är det svartjobb och kollektivavtal och det tycks de "nya" moderaterna har glömt på vägen i sin förnyelseiver.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men ta betalt av oss andra, som de ju gör eftersom de betalas med skattemedel, det anser de inte är fel.

Nicke Grozdanovski sa...

Man blir så trött på dessa moderater som inte vet vas som är rätt och fel. Kommentarer som att det bara hände håller inte. Det är ideologiskt att smussla med skatten eftersom moderater inte gillar vårt skattesystem.

Anonym sa...

moderater är en hög skita som verkligen har hamnat fel i samhället hoppas att alla som röstade på moderaterna har insett vilket misstag dom gjorde,,,,varför reagera inte dom högre o se till att det blir omval???

Anonym sa...

jag har kommit på att kommer man bara in i regeringen ska man supa sig full o vips så blir man miljonär snacka om lättförtjänsta pengar men men vem få betala för deras fylla jo skattebetalarna istället tycker jag att dom ska skänka pengarn till bröstcancerfonden o ge henne antabus det blir ju kanon....

Anonym sa...

jippi vad moderaterna är duktiga på att anställa folk ju mer olaglig man är desto lättare är det att komma in i regeringen men nått som är bra med moderatern dom är ju ärliga när dom stolt berätta att dom har haft svartjobbare..sen ska dom göra allt för att stoppa allt svartarbeter i sverige det låter en aning dubbelmoralisk inte konstigt att allt gå åt skogen när det sitter en regering som är mer omogna än första klassare...är det bara moderaterna som inte behöver följa lagarna i sverige o straffa alla andra????????varför gör inte dom andra partierna nått för att få bort moderaterna innan det är försent????