onsdag, november 14, 2007

Grattis till danska SF

Vänsterpartiet gratulerar danska Socialistisk Folkeparti till en fantastisk valrörelse och fördubblat inflytande i folketinget i det danska valet i går. Tyvärr räckte det inte till vänsterseger i valet, men visar att det finns starkt stöd för vänsterpolitik i Skandinavien.

- Med konkreta krav på bättre omsorg, skola och miljö visade SF i det danska valet att det går att vinna framgångar med en politik för vanligt folk. Vi känner oss inspirerade, säger svenska vänsterpartiets partisekreterare Anki Ahlsten.

- Det är naturligtvis tråkigt att danskarna ska tvingas dras med en högerregering med starkt flyktingfientliga inslag under ännu en mandatperiod, men motståndet mot den har ändå stärkts, och kommer med största sannolikhet att fortsätta växa.

- Vi säger grattis till SF och deras partiledare Villy Sövnedal, och hoppas på ett fortsatt gott samarbete med våra sydvästra grannar, säger Anki Ahlsten.

2 kommentarer:

Kaj Raving sa...

Trist att det inte blev regeringsskifte också :-(

Nicke Grozdanovski sa...

ja..det tycker jag osså. Danmark behöver en anann regering, men det vill inte de danska folket i tillräckligt utsträckning