måndag, november 12, 2007

Satsa på Skolan

– Vänsterpartiet misslyckades med skolfrågorna i valrörelsen, skriver Lars Ohly på DN-debatt som publicerades den 10 november. Vi misslyckades att förklara att det är rätten till kunskap och bildning för alla vi vill värna och lämnade därigenom fältet fritt för folkpartiets populistiska skolpolitik. Detta var ett viktigt skäl till att vi förlorade valet. Jag bär som partiledare ett stort ansvar för det misslyckandet.

Vänsterpartiet vill att vi ska satsa på skolan nu när den svenska ekonomin går bra. I vår skuggbudget har vi råd med det eftersom vi låter bli att sänka skatterna. Det viktigaste för att höja kvaliteten i undervisningen och se till så att varje elev kan få individuell hjälp är att öka antalet pedagoger i skolan.

Vi vill ha en skola med maximalt 25 elever per klass i gymnasiet och högstadiet och maximalt 20 elever per klass i de lägre årskurserna. Dessutom behöver skolan mer personal som kan hjälpa de elever som har svårt att tillgodogöra sig undervisningen och mer personal som hjälper eleverna att hantera både sociala problem och hälsoproblem. Det behövs väsentligt fler vuxna inom fritidsverksamheten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inget direkt inlägg.. Men har kollar snabbt bara. Du har en seriös blogg mot min. ska läsa bättre en anna dag.

Mycket fina bilder. Men det har jag också i mitt album... *L*

Nicke Grozdanovski sa...

tack för det *ler*.. de var fina ord. ska kolla in din sen