onsdag, oktober 11, 2006

Ny skandal

Nu har vi en ny kulturminister Cecilia Stegö Chiló (m) som inte betalat TV-licensen på 16 år. I och med att hon är kulturminister är hon ansvarig för hela public servicesektorn - Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion. Verksamheten finansieras till stor del av tv-avgifter. En avgift riksdagen beslutat att alla medborgare som har tv-mottagare ska betala. Men det har inte Cecilia Stegö Chiló gjort.
Först fem dagar innan hon blev kulturminister anmälde hennes man parets tv-innehav.

Det är märkligt att en parti som moderaterna och den nya regeringen som säger sig vilja bekämpa fusket och speciellt bidragsfusket inte ens kan rensa ur egna led. Speciellt om man som Maria Borelius och Cecilia Stegö Chiló tjänar miljoner.

Den nya Statsministern Fredrik Reinfeldt har inte fått någon bra start på sin nya regering. Vi har redan två skandaler och en utrikesminister som är frispråkig i områden som inte är hans. Jag tänker på arbetsrätten som han vill ändra och kommentaren om Maria Borelius svarta städskandal, att de är skattesystemets fel att de blev så. Då har de inte ens gått en vecka av Reinfeldts regeringsinehav.

Inga kommentarer: