tisdag, oktober 03, 2006

Hammarby IF- Malmö FF 2-2

I en match som hade allt som en fotbollssupporter kan önska spelade Hammarby och Malmö FF 2-2 på Söderstadion. Första halvlek bjöd på kamp och två heltända lag som egentligen inte hade råd att tappa poäng så oavgjort var som en förlust för båda lagen. Båda lagen hade bekymmer med skador och avstängningar innan match. Inledningen var tämligen trevande. Båda lagen satte ordentlig press på bollhållaren vilket gjorde att nästan allt spel skedde på mittplan. Man hade inte mycket tid på sig att göra något av bollen förrän ett motståndarben kom i vägen. Malmö inledde något bättre än Hammarby. Några halvchanser bjöds det på innan Jeffrey Aubynn får bollen precis vid mittlinjen efter 19 minuters spel
Han driver bollen i hög fart framåt i mitten av planen där han får stor yta att avancera på. Paulinho smyger sig utåt vänsterkanten och får en delikat djupledspassning av Jeffrey Aubynn. Paulinho tar sig förbi målvakten och skjuter bollen elegant i nätmaskorna. 1-0 till hemmalaget. Efter det är de bara Hammarby och Paulinho får två jättelägen att göra fler mål. Petter Furuseths Olsen slår ett fantastiskt inlägg som Paulinho är på men han fick istället se bollen smita tätt utanför stolpen. Några minuter senare är de dags igen. Paulinho får ett jätteläge men når inte ända fram till bollen. Hammarby backen José Monteiro hade god koll på starke Junior första halvleken, men denna Junior gör 1-1 som en blixt från klar himmel efter 39 minuters spel. Marcus Pode slår ett fint instick till Junior som inte möter något vidare motstånd i vare sig José eller Ante Covic och kan enkelt toucha in bollen till 1-1 i Covic bortre stolpe. 1-1 stod sig halvleken ut.

Efter paus så bryter domaren Peter Fröjdfeldt matchen på grund av skada och reservdomaren Johnny Ahlvin fick hoppa in. Ett av årets mål kommer i den 49 minuten då Malmös Jonatan Johansson skjuter ett skott som går som båge högt upp i Ante Covic bortre stolpe och 1-2 är ett faktum. Ett grymt snyggt mål. Det är bara att bocka och buga för att man får uppleva sådana mål även om de görs av motståndarna. Hellre sådana mål än skitmål. Men båda måltyperna räknas ju. Efter de tar Malmö över matchen igen. Strax efter Malmös ledningsmål flyttade Anders Linderoth om i laget. Petter Furuseth Olsen, som börjat som anfallare, fick flytta ner till sin högerytterposition, medan Louay Chanko gick över till vänsterkanten och Jeffrey Aubynn upp på topp. Efter de så var de full framåt för båda lagen. Paulinho får en billig frispark med sig i den 60 minuten. Både Jeffrey Aubynn och Sebastian Eguren ser intresserade ut att slå frisparken. Det blev Sebastian Eguren och som han slog den. Årets frisparks mål. Som i ultrarapid kan vi följa bollbanan bort mot Malmö målvakten bortre kryss och trots att denne sträcker ut i sin fulla längd når han inte dit. Bollen dyker ner under ribban och kvitteringen är ett faktum. Sista tjugo minuterna av matchen radade chanser upp sig åt båda lagen och de i ett rasande tempo. Det var Hammarby som förde matchen och skapade chanser men Malmö var livsfarliga i sina snabba spelomvändningar. Malmö får ett mål felaktigt avvinkat för offside och där hade vi en stor tur. Hetaste läget för Hammarby fick Fredrik Stoor som med i stort sett öppet mål från nära håll fick rejäl felträff. Hammarbys hörnor var ständigt farliga men Malmö lyckades få undan bollarna. Matchen sista stora chans fick Malmös Junior men han brände sitt friläge. Matchen slutade 2-2

En match i publiken smak. Massor med chanser, dramatik och spänning. Det var jobbigt även för oss supporter att se matchen, man var tvungen att gå ner i varv innan man kunde sammanfatta denna match. Men för tränarna måste de vara en mardröm med såna vidöppna försvar. 2-2 var rättvist till slut. Båda lagen gick för vinst så oavgjort kan ingen vara nöjd med. I backlinjen gör José Monteiro en bra insats tillsammans med David Johansson. Både Jeffrey Aubynn och framför allt Sebastian Eguren gör en underbar insats. Paulinho förtjänar beröm också. Men hela laget ska ha eloge för sitt slit och kämpa insatts i gårdagens match.