fredag, oktober 06, 2006

Det blev så illa som man trodde

Jaha, så var den nya regeringen utsedd och det blev så illa som man trodde. Alla de tunga ministerposter inhavs av moderater numera och de gör mig väldigt bekymrad. Lika bekymrad är a när man ser Maud Olofsson (c) som ny näringsminister och fuskaren Lars Lejionborg (fp) som utbildningsminister tillsammans med rottingmajoren Lars Björklund (fp) som skolminister. Kd ledaren Göran ”vi ska ha vårdnadsbidrag till varje pris, Halleluja” Hägglund blev socialminister. Timbrohögern har nästlat sig in i högsta makten när Anders Borg (m) blir finansminister och deras chef Cecilia Stegö Chilò (m) blir ny kulturchef. Gud bevare oss--- Förlåt Göran Hägglund, men de va de tyngsta jag kunde komma på utan att ta till en massa svordomar och de vill jag inte ha i min blogg. Jävlar i det.. Carl Bildt är tillbaka i svensk politik som utrikesminister och de flesta jublar, dock inte jag. Carl är en klassisk moderat och som inte hymlar om det som vissa andra av dagens färska moderater. Speciellt folkliga är de inte.

Nu vet man De nya moderaternas laguppställning och nu vet man vilka som man har dragit fram som departementschefer. Nu får vi se va de ska genomföra först. För deras del är de jobben som ska "komma från träden" de viktigaste. Får de inte fart på de utan att dumpa lönerna kommer de att få problem. Se kommer de få problem när alla försämringar som kommer att märkas i folks vardag. Sen har jag svårt att förstå hur den nya regeringen som vill samarbeta med de fackliga ska tro att de fackliga sträcker fram handen. Ena stunden går man till angrepp mot de fackliga. LO-Tidningen har räknat på vad kostnaden blir om alliansen fattar beslut om att höja a-kasseavgiften. Slutsatsen blir att LO-förbunden drabbas hårt. De fem största LO-förbunden får stå för drygt fyra och en halv miljard av de tio miljarder som ska sparas.IF Metall räknar med en höjning av a-kasseavgiften med mellan 270 och 285 kronor per månad och medlem. Det skulle innebära att medlemmarna i deras a-kassa tillsammans får betala ytterligare 1,2 miljarder kronor per år i höjda avgifter. Fackförbunden Handels och Byggnads räknar med att höjningen skulle kosta cirka 710 miljoner kronor, respektive 360 miljoner kronor. Och Seko uppskattar att deras a-kassemedlemmar får betala kring 260 miljoner extra på ett år.

Kommunal är det förbund som räknar med störst höjning. Förbundet räknar med att medlemmarna kommer att betala 2,16 miljarder extra per år. Kommunal utgår från att medlemmarna i a-kassan drabbas av en avgiftshöjning på 300 kronor i månaden. Därför har jag svårt att se hur fackföreningarna ska kunna sträcka fram några händer till den nya regeringen.

Nu har vi inom arbetarrörelsen en viktig uppgift i framtiden, att syna den nya regeringen och att skälla och morra när försämringarna kommer. Vi ska inte vara tysta och se på. Vi ska bedriva aktiv opposition mot regeringen Reinfeldt.

Inga kommentarer: