fredag, april 22, 2011

Oavgjord premiärmatch

I dag var det alltså dags för premiären i Emmabodasexan för Johansfors då man hemma på Idrottsplatsen tog emot Örsjö. Det förväntades en tuff, jämn och spännande match och de ca 150 åskådarna fick se en sådan match också. Däremot för de som ville se finlir ute på plan hade inte mycket att glädjas sig åt. Matchen slutade 1-1 efter samma siffror i paus.

Det var en typisk premiärmatch mellan två lag som absolut inte ville förlora, därför säkrade man upp defensiven som funkade för bägge lagen. Kampen var däremot tuff på plan med många närkamper dock utan ,med några undantaga, bli alltför ful, . Men några större målchanser blev det inte föränn Adam Wellrup hittade målet i den 36 minuten efter en passning från Rikard Albertsson. Wellrup tog emot bollen  i ytterkanten av straffområdet och drog mot Örsjös mål och satte den behärskad i den bortre stolpe och utan chans för målvakten. Det såg också ut att stå sig i halvleken ut men med två minuter kvar så faller en Örsjöspelare i straffområdet efter att målvakten Patrik Nordström kommer lite för sent i en närkamp. Domaren tvekar inte utan blåser straff men ger också rött kort till Patrik. Helt enligt regelboken men jag kan inte låta bli att tycka att det är ett hårt straff att döma både straff och utvisning. Fällningen var inte så ful så att de ska rendera ett rött direkt, varning hade varit på sin plats. Nu straffas JIF dubbelt i den situationen. Istället för Patrik så får Kristoffer Gustavsson hoppa in mellan stolparna och han får den otacksamma uppgiften att börja med att försöka ta en straff. Det lyckades han inte med utan Rickard Sternsson slår den säkert i mål. 1-1 stod sig halvleken ut.

I andra halvlek tyckte jag att Johansfors spelade bra defensivt och trots en man mindre så höll man spelet väl uppe. Visst fick Örsjö några farligheter b la en skott som smekte överliggaren och sedan en rensning på mållinjen, trots det hade JIF bra kontroll över Örsjö. Johansfors förde spelet och skapade några farliga hörnor som var på vippen att gå i mål. Men spelet präglades fortfarande av samma kampanda som rådde i första halvlek.Ingen av lagen vek ner sig heller i andra halvlek. Men några fler mål fick publiken inte se utan matchen slutade rättvist 1-1. Bäst i Johansfors var utan tvekan målvakten Kristoffer Gustavsson som i de skälvande slutsekunderna räddade JIF:s poäng med en fantastisk dubbelräddning när Örsjö skapade sin och matchens allra bästa chans. Han gav ett stabilt och säkert intryck under tiden han stod efter Patrik Nordströms utvisning. Sen gjorde övriga spelare ett gott dagsverke med försvararna som främsta utropstecken. Ingen bländande spel alls men viljan och energin fanns där i 90 minuter. Nu är premiären avklarad och nu väntar nästa derby på torsdag den 28:de då man åker de 11 km som det är till Skruv och där man  passerar länsgränsen till Kronoberg. Ett hett glasbruksderby är att vänta och den första JIF:s segern förhoppningsvis

Örsjös målvakt har bollen i säkert förvar.

Kamp om bollen under andra halvlek. Johansfors Andreas Cornelsen i vitt har fullt sjå med att freda sig mot ettriga försvarare.

Lets Dance på fotbollsplan. Anders Lindner tar sig en svängom med en Örsjöit

En tuff närkamp som Oscar Ahlström råkar utför. Typsikt inslag i derbyt där Oscar ofta var inblandad i sådana här situationener där han både gav och tog.

Bolljonglering på högsta nivå men Johansfors försvarare har god kontroll på bolltrollaren.

Tyvärr kan man bli skadad i fotboll också. Det fick denna Örsjöspelare vetskapen om. Jag vet inte hur det gick med honom mer än att han fick en smäll på knäet i andra halvlekens mitt och spelade inte mer i matchen. Hoppas det inte var så allvarligt och att han snart är på benen igen.

Trots en tuff batalj så tackar spelarna varandra för en god match.