torsdag, april 28, 2011

Johansfors tog en knapp seger

Johansfors fick en drömstart i kvällens derby borta mot Skruv. Redan efter ett par sekunder fick vi en straff sedan Skruvs målvakt Martin Björehag fällt Andreas Cornelsen. Björehag fick se det röda kortet och Henrik Ahlström förvaltade straffen på ett säkert sätt. Med en man mer i 89 minuter var Johansfors i slagläge och man fortsatte med hög energi i en kvart ungefär. Men man var väldigt ineffektiva framför mål och skotten flög långt utanför eller högt över. Man hade otaliga lägen i första halvlek men känslan i fötterna saknades denna kväll. Sen upptäckte Skruv att man kan spela fotboll även med en man mindre och flyttade upp laget efter den inledande kvartens chock. Hemmalaget skapade inga större målchanser i andra halvek men Johansfors hade svårt också att skapa något tryck mot Skruv målet.

Efter paus så bytte Rikard Jäghagen friskt i Johansfors för att ytterligare få i gång laget och det lyckades delvis för även här var första kvarten bra. Johansfors höll i bollen och försökte variera långbollar med korta pass och man hade längre anfall. Ett par lägen skapade JIF och farligaste var nog efter halva andra då Oscar Ahlström vid yttre straffområdetslinje får iväg ett pressat skott längst med gräset som målvakten inte hinner reagera förutom att hans fot vinklas mot bollen som tar på tårna och flyger ut mot plan. Men efter ca 20 minuter av halvlek nummer två så började Johansfors krafter att mattas mer och mer och det lilla spel man trots allt hade försvann och detta i takt med att Skruv såg sin chans till kvittering och fick ny energi. Det skulle visa sig bli ett jobbigt avslut på matchen då Skruv satte allt på ett kort. Johansfors backade hem och blev tillbaka tryckta, om det berodde på att man ville säkra 1-0 eller att man helt enkelt var trötta låter jag var osagt. Men spelet var virrigt och felpassningarna var tyvärr många denna kväll. Kvitteringen hängde i luften men Kristoffer Gustavsson i målet och försvaret kämpade trots att de gick på knäna. Tur hade vi också när Skruv  med fem minter kvar prickade ribban och på den efterföljande returen missade öppet mål. Men matchen slutade 0-1 och årets första vinst i serien var ett faktum

Lagen hade var sin halvlek där Johansfors borda ha avgjort redan i första men skärpan var inte den bästa denna kväll. I andra var det jämnare med en övervikt för hemmalaget Skruv som skapade en del målchanser på slutet. Kanske oavgjort hade varit det rättvisaste trots allt. Johansfors har en del att jobba på i fortsättningen Men trots allt handlar fotboll om att vinna och det gjorde vi i går och därmed har vi fyra poäng efter två matcher. Bäst i Johansfors i kväll tycker jag att  målvakten Kristoffer Gustavsson var som behöll lugnet trots att det osade katt några gånger hos honom i andra halvlek. Även Pierre Laakso var duktig i försvaret.

Nästa match spelas nästa fredag då vi tar emot Åseda IF på hemmaplan.