lördag, april 30, 2011

Hammarby vann med mersmak

Efter den tunga 1-4 förlusten borta mot Ljungskile så var det en något vingklippt Hammarby som i gårkväll mötte Brage hemma på Söderstadion. Men man gjorde en så stabil insats som möjligt i den situationen lagat befinner sig i och dominerade matchen stundtals. Första halvlek gav ett väldigt bra intryck och ett fall framåt i det offensiva spelet. Man lyckades etablera ett bra spel som aldrig heller kändes uddlöst utan Hammarby visade fina kvalitéer något som man knappast fick se något av i den senaste matchen. Men målet uteblev i första halvlek. Närmast signera sig i målprotokollet i första halvlek var Björn Runström i den 12  minuten. Han får bollen längs med högerkanten och tar sig skickligt men turligt förbi Brages vänsterback och driver bollen längs kortlinjen. Han slår, vad som först ser ut som ett inlägg längs med mållinjen, men som blir en lyckad lobb över målvakten som tar i insidan av stolpen. Björn själv vill ha 1-0, men målvakten menar att bollen aldrig var över linjen. Men framför allt menade domaren att det inte var mål och det är ju han som bestämmer. Men alltså inga mål i första halvleken.

Andra halvlek var den första lik med ett Hammarby som tryckte på och ett Brage som fick änga sig åt försvar och satsa på kontringar. Efter 53 minuter tar Hammarby ledningen. Det är Andreas Dahl som står för ett vackert förarbete när han längs högerkanten kommer loss och väggspelar med Furuseth och därefter avancerar ned till straffområdets högra, yttre hörn. Han ser två alternativ, Paulinho och Runström, och slår den mot den senare som vet med sig att han är på väg ur läge och därför släpper/touchar den vidare till Paulinho bakom sig som avslutar distinkt med högern till höger om målvakten som är chanslös. Rättvist med ledning och Hammarby fortsatte att trumma på och var närmare 2-0 än vad våra gäster från Borlänge var kvittering. Men det är alltid jobbigt med 1-0 ledningar för det krävs inte mycket för att en kvitteringsboll ska sitta. Men jag tycker inte Hammarby tappar sin fokusering utan spelar med 100% vilja matchen igenom. Nu gäller det att man visar detta i alla matcher framöver, då kan drömmen om allsvenskan bli verklighet 2012.