tisdag, april 05, 2011

Johansfors vann kvällens sena match

En sen kvällsmatch bjöds det på ikväll på konstgräset i Emmaboda när Johansfors mötte Alsjöholm i den tredje och sista matchen i Smålandscupen. Matchen började klockan 20.30 och det var för spelarna en tungsprungen konstgräsplan efter en hel del regn som föll över Emmaboda i dag. Men det var ändå två lag som försökte spela fotboll även om det givetvis var mer kamp än skönspel. Johansfors inledde bäst och avgjorde matchen redan efter 20 minuter. Då stod det 2-0 efter mål av Oskar Ahlström på ett snyggt långskott och Adam Wellrup som fick en fin passning och kom fri med målvakten och sköt bestämt och distinkt i mål. Resten av halvleken blev en ända lång kamp där båda lagen kämpade och där Johansfors fick försvara sig en del. Det gjorde man på ett utmärkt sätt även om det ibland såg lite virrigt ut där bak så fick man ändå tillslut undan bollen.

Andra halvlek var det första lik. Johansfors började bäst men fick ingen utdelning på spelövertaget trots några chanser. Alsjöholm hade också några vassa chanser men försvaret med målvakten Patrik Nordström stängde igen där bak. Det är väldigt bra för självförtroendet att laget för andra matchen i rad höll nollan och dessutom även andra raka segern.

Matchen var egentligen betydelselös för gruppens utgång eftersom bara ett lag av fyra går vidare i Smålandscupen och Ängö kommer utan större bekymmer vinna gruppen. Men ändå var matchen mot Alsjöholm mer än bara en träningsmatch. Det märktes på planen där båda lagens spelare gav allt och det smällde en hel del i närkamperna på det blöta konstgräsplanen. Mycket beroende på att detta var två lag som kommer att mötas i kommande serie och därför var det viktigt att visa upp sig så bra som möjligt för seriekonkurrenten. Om det var något lag som fick skrämselhicka av de andra laget låter jag vara osagt men visst var det ett bra signal från Johansfors att dels vinna men även hålla nollan i kväll.

Alla i Johansfors förtjänar beröm för inställningen i matchen där alla gav allt. Tränaren Richard Jäghagen har dock lite att jobba med på träningarna den närmsta tiden. Men det är inte nu vi ska vara som bäst utan sen när serien drar igång den 22 april ska så många pusselbitar som möjligt vara på plats. Närmast väntar ett träningsläger nu till helgen i Degerberga i Skåne. Där ska formen finslipas och gruppen bli ännu mer sammansvetsade.