torsdag, december 14, 2006

Protestera mot försämrad A-kassa

I dag den 14 december visar vi i arbetarrörelsen vår protest mot regeringens försämringar av A-kassan. Gör som många andra. Protestera mot detta osolidariska förslag som alliansen vill genomföra. I dag går Vänsterpartiet, socialdemokraterna och de olika fackförbundet ut gemensamt och protesterar.

Vänsterpartiet avvisar hela förslaget som är djupt orättvist och innebär ett första steg mot ett systemskifte. De som oftast saknar fasta och varaktiga jobb kommer drabbas hårdast, det är oftast kvinnor, och invandrade. Regeringen säger att de är för den svenska arbetsmarknadsmodellen där man gett parterna att ta ansvar för de anställdas sociala villkor i arbetslivet. Det rimmar dock väldigt illa med de här försämringarna av a-kassan. Den kommer att ensidigt slå mot den ena parten på arbetsmarknaden, facket. Man kan inte föra fackföreningsfientlig politik samtidigt som man vill bli trodd som kollektivavtalskramare

Högerregeringens planerade försämringar i arbetslöshetskassan är djupt orättfärdiga, med högre avgift till en lägre ersättning. De drabbar dem som är mest utsatta och har låg lön. De drabbar kvinnor och deltidsarbetande hårdare. Värst slår det mot dem som är arbetslösa genom lägre ersättning, risk för utförsäkring samtidigt som de får högre avgift och höjd skatt. Regeringens förändringar av a-kassan är ett försök att ställa arbetande mot arbetslösa.

Protesterna sker nu på alla nivåer. Många medlemmar i LO-förbunden hör av sig och många artister frågar om de kan hjälpa till. Räkna därför med att det kommer att finnas många duktiga artister med som underhåller runt om i Sverige på de olika manifestationerna.

Runt om i landet ordnar partidistrikt och partiföreningar flygbladsutdelningar och har andra aktiviteter. Slut upp kring dem! Men framförallt så sker det fullt med aktiviteter inom facken. Om du vill göra en insats och inte vet vad, så ta kontakt med din fackliga lokalorganisation. Har de inga aktiviteter, så erbjud dig att ordna något, eller hör efter om din avdelning gör något. Alla LO-distrikt i landet har dessutom LO:s flygblad.

Aktiviteter i Kalmar

Manifestation 14 december
Samling kl 17.00 på Larmtorget.

Medverkande: Midnight Scrapers
Talare: Claes-Göran Enman, LO och Leif Stang, LO-distriktet i Sydost.

Inga kommentarer: