fredag, september 08, 2006

Valarbetet går vidare.

Idag fortsatte valarbetet med besök på Wilhelm Moberg skolan där jag hade hjälp av Tomas Jonsson från Blomstermåla. Wilhelm Moberg skolan är Emmabodas gymnasium där man till viss del läser på halvdistans. Vi satte oss vid ett bord och lade ut en del valmaterial på bordet och väntade på att eleverna skulle komma fram och ta för sig. Det kom en del både elever och lärare. Vi fick en inblick i hur skolan förenar datalära och svenskundervisning, Vi fick en liten inblick av lärare Peter Ljungström som är ordförande i något som heter Kyrkeby gårds och brännvinsbränneri. Det är en förening som har igång är ett museibränneri i sin kompletta vackra gårdsmiljö precis där Lyckebyån går över i Kyrksjön, utanför Vissefjärda. Han förklarade all byråkrati som de har stött på under resans gång och visst kan man tycka att vissa regler borde kunna undantas om man sköter en ickevinstdrivande förening som vill bevara ett kulturintresse.
Sen blev de en diskussion med en av lärarna som tyckte att ungdomar idag inte ser längre på samhället än vad näsan räcker. Hon menade att de politiskt medvetna ungdomarna blir allt färre och de är en fara för samhället.

Efter detta besök i skolan var de dags för ett besök på Allaktivitetshuset Loket som är en samlingslokal för i huvudsak äldre. Där bjöd Mikael Nilsson och jag på kaffe och fralla till de pensionärer som hittade till oss. Vi fick igång en trevlig diskussion om givetvis äldreomsorgen, men också kärnkraft, kommunikationer och polissituationen i Emmaboda.

Efter en timme så gick vi därifrån och satte upp vårt bord på torget för vi skulle lyssna på debatten mellan Ann-Marie Fagerström (s) och den självutnämnde kommunalrådskandidaten Sven-Åke Svensson (kd). Det var rätt så mycket folk som var där och lyssnade och de var tydligt att de var stora skillnader mellan deras politik. Allt från vårdnadsbidrag till äldreomsorgen debatterades och de var kul att höra. Men eftersom vi hade vårt bord att sköta så kunde man inte lyssna på allt som sades från de båda talarna.

Sammanfattningsvis var de en bra dag i valrörelsens hektiska slutfas. Nu är de bara snart bara en vecka kvar med hård fight om rösterna. I morgon har vi vår traditionella marknad här i Emmaboda, då de bl.a. Anordnas en debatt om sjukvården mellan de båda Landstingsråden våran Johnny Petersson och Christer Jonsson från (C). Kommer att bli en intressant debatt mellan två duktiga debattörer som jag verkligen ser fram emot.

Inga kommentarer: