söndag, september 10, 2006

Emmaboda Marknad

Emmaboda marknad är en välbesökt marknad som äger rum andra lördagen i september. I år var de inget undantag. De var många knallar och framför allt många besökare. Jag, Hugo Grönlund och Mikael Nilsson var på plats strax innan nio på morgonen och redan då var marknaden i full gång. Dagen skulle också bjuda på en sjukvårdsdebatt mellan landstingsråden Johnny Petersson (v) och Christer Jonsson (c) på centrumtorget klockan 12 så de var en del att stå i under dagen. Men allt flöt på bra och vi lyckades med båda arrangemangen på ett alldeles utmärkt sätt. Besöken på vårt bord var bra, många stannade till för att prata och ta material. I Emmaboda så känner nästan alla varandra så de är nästan alltid någon man känner som stannar till och de är värdefullt. Vi fick en del lyckönskningar med och det känns bra så här inför slutveckan. Tycker allmänt att de känns bra. Våra frågor som vi driver är angelägna för många och de för deras skull som vi kämpar för en framgång för vårt parti på alla plan. Klockan elva på förmiddagen gick jag iväg för att hjälpa till med ljudanläggningen inför debatten på torget. Gun och Kent Mälberg avlöste liten stund senare Hugo och Mikael som ville lyssna på debatten.

Klockan 12 presenterade jag debattörerna för publiken och hälsade alla välkomna. Debatten visade på en stor skillnad mellan partierna. De som säger att alla är lika är ute och cyklar om de skulle höra på dessa två duktiga debattörer. Debatten berörde hur vården ska bedrivas, hur landstingets ekonomi är och hur man ska få läkare att verka i ytterområdena. Johnny menade att vården ska bedrivas i landstingets regi medan Christer vill se privata alternativ. När det gällde ekonomin så handlade det om vems fel de var som gjorde att ekonomin blev dålig och när de gällde hur läkarna ska hitta ut till ytterkommunerna kom det tillbaka i vilken regi som verksamheten ska bedrivas. Vem som vann debatten är väl inte svårt för mig att utse som är part i målet. Johnny är en oerhört skicklig debattör och politiker som alltid hittar slagkraftiga repliker och jag håller med honom i hans åsikter. Men även Christer sköte sig bra så det var en bra debatt tycker jag.

Efter en väl intagen ärtsoppa så fortsatte vi till vårt bord där Gun och Kent hade hållit ställningarna mycket bra. Gun berättade att de var en del unga människor som var intresserad av vår politik och att två unga kvinnor t o m kunde tänka sig gå med i Ung Vänster. De skulle höra av sig till mig och det hoppas jag att de gör, för de skulle vara jättekul om en Ung Vänster klubb skulle startas här i Emmaboda. Det behöver vi verkligen.

Eftermiddagen flöt ungefär som förmiddagen med vimmel av människor som passerade vårt bord och flera av de stannade till. Det märks också att vissa ungdomar arbetar politiskt i skolan för de var tre stycken som vid olika tillfällen ville ha vårt material för skolarbete och det är också positivt och man hoppas att de finner vårt parti attraktivt att de vill bli medlemmar hos oss.

Även denna marknad gick vår väg tycker jag .Valtemperaturen stiger för varje dag och de är kul att vara valarbetare just nu. Varje röst kommer att vara viktigt och kan avgöra valet nästa söndag. Därför är de bara att köra hårt sista veckan för en vänsterseger den 17 september.

Inga kommentarer: