tisdag, september 19, 2006

Livet efter valet

Nu är valrörelsen över och valet är bakom oss och en intensiv tid av året är till ända. Det gick både bra och dåligt, mest dåligt även om vi just nu får en maktposition i kommunen. Det hela avgörs i morgon bitti när de sista rösterna från förtidsvalet ska räknas och fram till dess ligger vi lågt. Vi har blivit kontaktade både från den gamla S-majoriteten och från högerhåll, men som sagt var vi gör inga uttalande förrän allting är klart. Jag kommer att fortlöpande skriva om de kommande kommunala uppgifterna som vi ev. kommer att få och genomföra. Det nya fullmäktige samlas i november och de nya nämnderna börjar arbetet efter nyår.

Det som fallit ur min blogg under valet är rapporteringen från Allsvenskan och de pga tidsbrist och inte för att Hammarby just inte går så bra. Jag kommer att återuppta denna rapportering med start denna vecka med en uppdatering av hur de gått under valet då jag inte hunnit rapportera från Hammarbys öden.

Under november kommer jag att för första gången i mitt liv vara med i en amatörteaterföreställning och det arbetet har redan påbörjats men jag kommer att komma i kontakt med teatergruppen till helgen och de kommer att komma rapportering på bloggen därifrån med. Jag kan spontant nämna att jag inte vet riktigt vad jag har gett mig in på men de kommer säkert att bli bra. Det känns spännande i alla fall att pröva på detta. Har lite kunskap från min förskoleutbildning på högskolan under 2000 då vi läste drama under 10 veckor och jag måste nog säga att jag tyckte de var väldigt kul.

Jag kommer fortsättningsvis att skriva om aktuella rikspolitiska och utrikes politiska händelser från min socialistiska synvinkel. Nu börjar ju oppositionen mot den nya regeringen och vi kommer att lysa med ficklampa på dem och bemöta och bekämpa alla förslag som försämrar välfärden och för de sämst ställda.

Vår partiförening är som de ser ut nu en maktfaktor i kommunen, men vi behöver jobba på att förstärka föreningen genom att bli fler. Vi har fått en ny medlem under valnatten, en ung man från södra delen av kommunen och vi kommer att arbeta för att vi ska bli fler medlemmar. Trots allt har 216 personer röstat på oss i kommunen och 236 till riksdagen så de finns litet underlag för att hitta nya medlemmar och de ska vi arbeta med. Vi kommer att synas ute på torget även om de inte val, vi har lite löst pratat om en lördag i månanden. Vi kommer att fortsätta skriva insändare, att väcka opinion både i kommunala planet och på riksnivå. Vi ska ha ständig valrörelse med sikte på valet 2010.

Jag kommer även att skriva om personliga betraktelser ur mitt liv om något sådant dyker upp

Det var lite om hösten och framtiden ur min synvinkel, vi går en spännande höst till mötes och även om valet är bakom oss så finns de mycket framför oss också.

Inga kommentarer: