måndag, september 04, 2006

Fredrik Reinfeldt

Moderat ledaren har kommit så långt i sin nya retoriska imige att han kan säga nästan vad som helst och ändå vara populär. Det var mycket tomma ord i gårdagens partiledarutfrågning, de där 1000 kr mer i plånboken är plötsligt bara 500 kr och de lär sjunka drastiskt fram till valdagen men framför allt efter. De ska kosta att låna böcker från Biblioteket, förfärligt förslag som de drabbar de lågavlönade speciellt föräldrar med barn, sänkt A-kassa, sänkta Förtidspensioner, avdragen för facket försvinner, egenavgifterna till A-kassan blir högre mm. Ändå jublar folk och tycker de är fantastiskt och som något revolutionerande fast vi har hört detta från moderat håll i många år.

Han hade problem igår när han skulle förklara hur de blir fler jobb om man sänker ersättningsnivåerna. Det är ett önsketänkande som jag inte tror på. Vi har provat den modellen förr och de gick inte alls bra.Men ändå jublar folk och ger han högt betyg och de förstår jag inte.

De "nya" moderaterna är bara nya i retoriken men i praktiskt politik är de samma gamla högerparti.Sen ska erkännas att Reinfeldt gjorde ett bra intryck igår. Men de är inte personen Reinfeldt vi ska rösta om utan hans politik och den kommer öka klyftorna mer i samhället.

Därför är (V)alet enkelt den 17 september. Rösta för rättvisa, Solidaritet och Trygghet.

1 kommentar:

Nicke Grozdanovski sa...

Finns inget nytt med detta parti, samma gamla höger nu som förr