lördag, september 02, 2006

Eriksmåla Marknad

I dag fortsatte valrörelsen nu när de är två veckor kvar till valet. Vi befann oss denna dag på Eriksmåla marknad som är en anrik gammal marknad som funnit i många år och som även omnämns av författaren Wilhelm Moberg. Marknaden anordnas av Åfors GoIF och äger rum två gånger om året. Andra lördagen i juni och första lördagen i september som är i dag de. Därför var vänsterpartiet Emmaboda närvarande på denna marknad just i dag. Eftersom jag har jobbat i natt så varjag bara med under eftermiddagen. Men mina kamrater berättade att de var bra ström av väljare som hittade till vårt partytält. Det var Hugo Grönlund, Lise Kroer och Mikael Nilsson som var på plats från första början på morgonen. Man fick hjälp av att sätta upp tältet av Gun och Kent Mälberg som tyvärr var förhindrade att vara med idag.

Äldreomsorgen är en brännande fråga i riket och de är inget undantag i vår kommun. Vi har vår syn på hur äldreomsorgen ska vara. Mer Personal, Alla äldre ska ha möjlighet att bo hemma, men ingen ska bli tvingad till de, Separata biståndsbedömare tror vi skulle gynna både äldre och enhetscheferna, Bygg mer lägenheter för både äldre och unga.

Tänderna är också en het fråga och många stöder vårt krav på att tänderna ska ingå i högkostnadsskyddet. Våra tandborstar med (V) logon på går åt som smör i solsken. Det är ett bra sätt att få personer att stanna till och diskutera både tandskydd och andra politiska frågor.

Det är också vanligt att människor man känner eller åtminstone är bekant med stannar och tar en pratstund med oss. Det kan handla om allt från relationer till sport och politik. Det är viktigt att man vårdar den biten också. Det gynnar oss som personer och även partiet.

Sammanfattningsvis kan man påstå att vi är starka bland gräsrötterna. Människor sympatiserar med vår politik och har en känsla av att det kommer gå bra i valet. Det är farligt att känna så men det är positivt också. Man får en vinnarkänsla och man får resultat av sitt valarbete. Man stärks som människa i denna ”tävling” som ett val faktiskt är. Man märker att folk önskar oss lycka till och det är för de man valarbetar och arbetar politiskt. Skönt också att de för en gång skull inte regnade denna lördag. Nu kör vi vidare mot en valframgång i riket, länet och kommunen.

Vi ger oss aldrig.

Inga kommentarer: