lördag, augusti 05, 2006

Hösten närmar sig

Mörkret sänker sig över Emmaboda denna lördag den 5 augusti 2006. Hösten närmar sig onekligen och sommaren är på väg att ta slut. Men än återstår några veckor till. Jag brukar säga att när Mönsterås Blues festival börjar i slutet på maj varje år då börjar även sommaren och när Emmaboda festivalen som äger rum den andra helgen i augusti är slut, ja då sommaren också slut. Konstigt att jag har dessa ”milstolpar” när jag inte är så förtjust i den sortens musik. Mönsterås har ju blues som sin musikstil och Emmaboda inriktar sig på pop och indiemusik. Inget för mig som gammal hårdrockare. Men de är trevligt och se vimlet här i Emmaboda då de unga festivalbesökarna verkligen sätter färg på Emmaboda. I år får de dessutom med sig hem valmaterial så de kan läsa vad de ska rösta på nästa månad för vi i Emmaboda vänsterparti ska ha bokbord på torget och ha lite fika till våra gäster.

Detta år blir ju hösten ännu mer intressant eftersom de är valår. Man märker att intresset för politik ökar. I dag har jag diskuterat kärnkraft med en väljare som var inne på vår linje med kärnkraftavveckling men han tyckte de alternativa energikällorna var samhällsekonomiskt dyra. Men han var medveten om kärnkraftens farlighet och att de är en ändlig energikälla. Svaret jag gav honom är att de är precis som han sa en nödvändighet med en energiomställning. För miljöns skull är de viktigt att göra de. Att ställa om från kärnkraft till förnyelsebar energi som t ex. sol och vind. Självklart måste de göras på långsikt men de är en utmaning som heter duga och värdig människan. Men jag är övertygad om att vi kommer lösa detta i en snar framtid.

Hösten behöver inte bli så lång och tråkig med både valrörelse och slutspurt i allsvenskan. De kan bli en spännande och rolig höst 2006. Jag har förhoppningar om framgångar för både Vänsterpartiet, och därmed förhindra att Mr. Reinfeldt blir statsminister och Hammarby under hösten.

3 kommentarer:

tomasrj sa...

Mellan Hägg och Syrén har fått ett grozdanovskist komplement i form av "mellan blues och rassel"...

Själv tillhör jag "skostirrarna" (shoegazers) som står blickstilla på scenen med gitarren hängande så långt ner man kan och försiktigt spelar vansinnigt skramligt med konstant rundgång.

Patrik Renfors sa...

"Jag har förhoppningar om framgångar för både Vänsterpartiet, och därmed förhindra att Mr. Reinfeldt blir statsminister och Hammarby under hösten."


Självklart ska vi sopa gatan med Reinfeldt. Det ska även bli stora framgångar för vänstern. :)

Sen är det sommar länge än... jag har alltid kortbyxor från maj till slutet av september. Varken det är varmt eller ej. Jag har sommar, feminsm och socialism i sinnet.

Jag trotsar vädret, högern och eventuellt ljudets lagar med snabb skränig punkmusik. (för att kommentera musiken i ditt inlägg.

Nicke Grozdanovski sa...

Tomas: jag tillhör de som gärna hittar en vägg och headbangar :-) fast de gör lite ont de ska medges. Skämt o sido. Inget ont om vare sig blues eller indie. Det är bara de att de är inte min musiksmak :-)Fast skulle jag välja mellan Indie och blues så väljer jag utan tvekan blusen. :-)

Du är en rikigt rebell du Partik som trotsar naturlagarna så :-) Är också en kortbyxormänniska så länge de vädret tillåter och apropå punk så är mina stora favoriter de gamla anrika Asta Kask som fortfarande hänger med :-)