söndag, augusti 27, 2006

America- Vera Zavala

På lördagsmorgonen vaknade man och tittade ut och såg att de var mulet men som tur var det uppehåll. Kanske en dag utan regn om vi hade tur. Det hade vi inte. Regnet började falla strax efter 10 och höll på i stort sett hela vårt torgmöte. Vi hämtade högtalaranläggningen som vi hade ställt hos Micke över natten. Hugo Grönlund slöt upp också där. Efter att ha paketerat in de vi skulle ha med oss i bilarna så körde vi neråt mot Emmaboda. När vi kom fram så riggade vi upp ljudanläggningen och tänkte köra igång vid utsatt tid kl.1100. Men pga omständigheter som vi inte rådde över så körde vi inte igång förrän 12. Anledningen till dröjsmålet var att Pingstvännerna skulle ha sång och musik vid elva och efter överenskommelse med Pingstvännerna beslöt vi att de skulle köra enligt sin tidtabell och vi efter 12. De tackade de för och nämnde de till publiken innan de körde igång sitt program att vi i vänstern skulle ha all heder och att de uppmanade sin publik att lyssna på oss efter 12. Sen nämnde körledaren samma sak efter sitt program och de kändes bra faktiskt. Det går att kompromissa ibland

America anlände till Emmaboda 10.20 och under tiden delade vi flygblad fram till 12 då hon tog till orda presenterad av Hugo Grönlund som var lite som en presentatör av mötet. Den uppgiften skötte han med bravur. America talade bl a. om att det är viktigt att lyfta fram behovet av vänsterpolitik. Vi lever i ett rikt land där ingen borde behöva sakna en bostad, ett arbete eller en meningsfull fritid. Vi behöver en omfördelningspolitik. Det finns inget egenvärde med skattesänkningar men faktiskt ett egenvärde med jämlikhet. En stor skillnad mellan höger och vänster är människosynen, vi har en positiv människosyn, vi tror på människan. Borgarna har en negativ människosyn, de tror att människor är lata och att de eftersträvar bidrag. Vi vill ha trygghetssystem som kan trygga människor när de har det svårt. Sen nämnde hon att de var både ur mänsklig och ekonomisktsynpunkt billigare att behålla fritidsgårdar än att riskera att ungdomar hamnar i ungdomsanstalt.

Efter hennes uppskattade tal så tog vår ordförande Mikael Nilsson över mikrofonen och höll ett tal i regnet som handlade om Emmaboda och va vi menar med vår valslogan ”Ett stenhårt parti som driver mjuka frågor” Hela hans tal kan ni läsa på min blogg den 26 augusti.

Mitt tal som handlade om rikspolitiken kan ni också läsa på min blogg. Talet publicerades den 25 augusti. Regnet fortsatte att falla under mitt tal och jag kan nog prata för alla att de inte är lätt o hålla tal när de regnar o speciellt inte om man som jag har glasögon. Men alla tre talarna gjorde en strålande insats.

Slutligen höll Mikael ytterligare ett tal som handlade om de ”nya moderaterna” som konstaterade att moderater inte är så nya som de påstår ”Ja nu ska jag väl kanske då ändå medge efter sett deras valaffischer att den blåa färgen blivit ljusare och det står faktiskt nya där lite så där käckt på sned, men det är bara kosmetiska förändringar och det vet väl ni som använder såna produkter att det varar inte för evigt det ramla bort efter en tid. Nej, nya moderaterna övertygar inte det är samma unkna högerpolitik som alltid och den betackar vi oss för!”

Det är bara att hålla med
Resten av talet kan ni också läsa under lördagens inslag på min blogg.


Efter talen så beslöt vi att sluta mötet och plocka ihop tidigare än planerat, för regnet fortsatte att falla över oss. Efter allt var i ordningsställt åkte vi till ett matställe och åt pizza innan America for hem till Stockholm igen

Trots de blöta var vi nöjda med mötet. Vi fick säga vad vi ville och jag hoppas att budskapet gick hem hos åhörarna. Alla som jobbade med mötet och framför allt de som lyssnade i vätan ska ha all heder och vi är stolta över det. De är tack vare dessa människor som man orkar jobba vidare för ett rättvisare Sverige, Kalmar län och Emmaboda.

Inga kommentarer: