torsdag, augusti 10, 2006

Emmabodafestivalen dag 2

På festivalens andra dag fick vi i lokalorganistationen besök av Tomas Jonsson som kom till oss med mer material och hjälpte till i vårt bokbord. Besöken var tätt runt bordet och flygbladen gick åt. Dagen till ära hade jag gjort ett flygblad under temat ”Vi gillar mångfald” och de behövdes då jag och en annan partikarmat hade en diskussion med en person som ogillade invandrarna. Han menade ena stunden att invandrarna tar våra jobb för att i nästa påstå att invandrarna inte gör någonting om dagarna. Hur man nu kan resonera så, de är rätt så korkat tycker jag. Sen när hans argument trött gick han på förolämpningar mot oss som inte ”begriper något” och att vi ser dumma ut. Men vi lät inte oss provoceras utan fortsatte att argumentera för våra invandrande medmänniskor tills han tillslut gick. Ännu en seger för kampen för det mångkulturella samhället.

Annars var stämningen på topp. Det var en del som sa att de skulle rösta på oss och önskade oss all lycka. En del var nyfikna och ville ha material. Tandborstarna med vänsterpartiets logga var de mest populära. Men även annat valmaterial gick åt i det soliga vädret som Emmaboda bjöd på denna dag trots tidigare regnvarning. Förutom att diskutera invandrare så diskuterade jag även äldreomsorg med en lokal väljare och vi var överens om att äldre ska ha möjlighet att bo hemma men absolut inte bli tvingade till det. Det är viktigt att den enskilde själv får bestämma, så länge personen är kapabel till de, var han eller hon vill bo. Är man dement och inte kan bestämma själv måste anhöriga tillsammans med biståndsbedömaren komma fram till ett beslut som bäst gagnar den enskilde. Den äldre får under inga omständigheter komma i kläm. Andra ämnen som togs upp var bl a konflikten i mellanöstern där de allra flesta tyckte att Israel gått alldeles för långt och att man ska tvinga Israel till eld upphör. Idag var vi inte helt ensamma på torget. Några från SSU var där men de hade inget bokbord utan gick mest omkring tyckte jag.

I morgon fortsätter festivalen med dag tre och då kommer vår riksdagskandidat Mariann Karlsson till oss. Då ska va ha pressmöte dels om vår lokalavdelnings valarbete och dels Mariann i egenskap av riksdagskandidat för vänsterpartiet. Det kommer att bli en trevlig och givande dag i morgon med.

Inga kommentarer: