fredag, juli 07, 2006

HAMMARBY- HELSINBORG 1-3

Hammarby åkte ur Svenska cupen med dunder och brak. Förlust med 1-3 mot Helsingborg efter en jämn och bra första halvlek som slutade 0-0 där Hammarby började väldigt optimistiskt och frejdigt. Man skapade fem hörnor på de första minuterna, dock utan att skapa några direkta farligheter. Matchens första farliga avslut fick bortalaget då Henrik Larsson nickade strax över. Tempot var högt i sommarvärmen och till skillnad från VM spelade lagen väldigt offensivt. I den 21: a minuten är Björn Ruström riktigt nära att göra mål. Bajen bryter ett uppspel och Jeffrey Aubynn hittar fram till Runström som springer precis i rätt ögonblick. Men Daniel Andersson i Helsingborgsmålet hinner ut och avvärjer. Efter en halvtimme är Helsingborg riktigt nära bortaledning när Luton Sheltons långskott tar i överliggaren hos Ante Covic. Hammarby drabbades efter ca. en halvtimme av en tung jobbpost då lagkaptenen Mikkel Jensen skadade sig och utgick med befarad ledbandskada. I slutet av halvleken skapas var sin chans innan domare Martin Hansson blåser för halvtid.

I början av andra startar Hammarby tempostarkt man är ute efter ett ledningsmål och domaren missar en uppenbar Helsingborgs hands i straffområdet fast han står bara några meter ifrån, väldigt svagt av domare Hansson. Minuterna senare gör Babis Stefanidis 1-0 på ett snyggt skott som Ante Covic är chanslös på. Målet chockar hemmalaget och man reser sig inte efter den kallduschen. Inte blev de bättre sju minuter senare. Då ökar skåningarna på ledningen till 2-0 efter sällan skådad hönsgård i Hammarbyförsvaret. Covic avvärjer ett friläge utanför straffområdet men returen går ut till en Helsingborgare som skjuter, på linjen står dock Marteinsson och rensar. Rensningen blir inte bättre än att Helsingborg kan anfalla igen och bollen hittar slutligen fram till Luton Shelton som nickar in tvåan. Inte rättvist i detta läge men man får inte bjuda på målen på detta sätt. Bajentränaren Anders Linderoth försöker röra om i grytan och byter in Pablo Piñones-Arce mot Gunnar Thor Gunnarsson efter 64 minuter. Men de hjälper inte. Hammarby kör ideligen fast i Helsingborgarnas täta försvar. 81 minuten ökar Helsingborg på till 0-3 efter en frispark där de blir en tilltrasslad situation på nytt och ännu en gång är en Helsingborgspelare sist på bollen när backen Andreas Granqvist sticker fram huvudet och enkelt nickar in 3-0. Sist får ändå Hammarby ett tröstmål då Petter Furuseth Olsen nickar in bollen efter ett inlägg från Erkan Zengin.

Vi lägger Svenska cupen 2006 till handlingarna för Hammarbys del och nu kan laget koncentrera sig på allsvenskan istället där man fortfarande är i topp och nästa seriematch är mot Öster hemma den 17 juli.