lördag, juli 22, 2006

Vår märkliga värld

Det pågår just nu två hjälpsändningar till krigets Libanon

Den ena består av hjälpsändningar som t ex. FN, UNICEF och WHO bidrar med tillsammans med Röda Korset och andra hjälporganisationer. Hjälpsändningar består av förnödenheter och läkemedel till flyktingarna i Libanon. Sverige lovar en massiv hjälpinsats till de nödställda. Enligt text-tv är 700 000 människor på flykt i Libanon. En stor siffra och de kommer krävas massor av hjälpinsatser från omvärlden.

Den andra hjälpsändningen går till Israels militära verksamhet och de är USA som står för den ”hjälpinsatsen” Högteknologiska vapen från USA är på väg till Israel. Det är ju precis de som mellanöstern behöver just nu, mera vapen att använda i kriget mot Hizbollah. Hizbollah får i sin tur mer vapen från Iran och Syrien men de sker mer diskret än USA: s Världens största demokrati bidrar i allra högsta grad i bombräderna mot Libanesiska städer och byar. När USA dessutom lägger in sitt veto i FN´s säkerhetsråd för en uppmaning till Israel att avbryta bombanfallen, då är man inte speciellt neutrala. Man tar ställning för Israels krigföring
.

SHAME ON YOU GEORGE W. BUCH

1 kommentar:

Nicke Grozdanovski sa...

Vad jag vet är Hakkors hets mot folkgrupp och då är de automatiskt oacceptabelt och olagligt. Tycker inte att man ska ens nämna nazism i detta sammanhang. För vi vet vad Nazismen gjorde mot Judar, zigenare, homosexuella och politiska oliktänkare. Man kan protestera mot Israels angerpp mot Libanon på andra sätt än att kränka de med nazistsmörja.

Jag har i mina blogginlägg som handlar om mellanöstern verkligen försökt vara objektiv i denna konflikt men däremot aldrig vara neutral när de gäller att stå upp mot freden, männskilga rättigheterna och de utsatta i området. Nu är de Isreal som begår övergepp genom att bomba sönder ett land och därmed utsätta civila för lidande. Visst har Israel rätt till självförsvar men de har Libanon och Hizbollah med när de angrips av Israel. Det blir en våldspiral som tillslut kan bli ohanterbart. Men att vifta med Nazisymboler hjälper ingen, tvärtom. De skapar bara hat och ännu mer lidande i slutändan. Likaväl som Centerns Ungdomsförbunds ordförande Fredrick Federley som skänker pengar till det israeliska försvaret. Det leder ingenstans.