onsdag, juli 26, 2006

Demokratiska bomber

I går kväll så dödades fyra FN personal av Israelisk flyg när man bombade en FN-postering. Vad var de för avsikt med att bomba en FN-postering som funnits i området i 58 år? Trodde israelerna att de fanns Hizbollah terrorister i posteringen eller navigerade man fel? Självklart var detta inte med avsikt, men de förringar inte händelsen ett dugg. Israel bombar skoningslöst i sitt ”försvarskrig” i Libanon. Man säger att man gör allt för att undvika civila förluster men de har inte den förmågan. Inget krig gör att man undviker oskyldigas död. Med USA i ryggen kan man fortsätta blodbadet ett tag till. Det inte bara Hizbollah som bör avväpnas utan även Israel bör göra detsamma.

Jag har en undran om det vore tvärtom att de var en Hizbollah raket som träffat posteringen, hur hade USA reagerat då? Förmodligen hade man gått in i kriget och bombat tillsammans med Israel. Men nu gör man inget mer än att beklaga med ord, men va hjälper det? Man skickar vapen till Israel och då är de dubbelmoral att beklaga sådana här händelser. Det enda anständiga vore om George W. Buch satte ner foten och gav ”order” om Eld upphör till Israel och dessutom stoppar alla vapenleveranser till Israel. Man får inte göra hur som helst även om man kallar sig för en demokrati som Israel stolt kallar sig. Demokratiska bomber är lika förödande som Diktatoriska.

Sen tycker jag ibland debatten om mellanöstern ter sig oseriöst. Som den där att så fort man kritiserar israel så är man antisemit? Jag tycker de är ett hån mot alla judar som dog i förintelsen att man likställer fredsträvan som i detta fall propagera för eld upphör i Libanon med judehat? Att kritisera Israel har inget med Judendomen att göra. Man bör skilja dessa två ting, religion och politik. Staten Israel är inte detsamma som Judendomen även om de är en judisk stat. Likaväl som att ha med hakkorset i demonstrationer mot Israels krig. Det känns väldigt onödigt och har inget som helst samband. Dessutom är de olagligt att ha med svastikan i demonstrationer. Låt oss slippa se denna symbol för historiens största brott mot mänskligheten på våra gator och torg. Det skapar bara mera hat och mera frustration och de leder ingenstans. Just nu känns freden väldigt, väldigt långt.

Inga kommentarer: