torsdag, augusti 04, 2016

Svensk öppningseger i damfotbollen

Så var OS igång eller åtminstone tjuvstartad, den riktiga invigningen sker i fredag natt kl 01.00. Men fotbollen körde igång redan i kväll med damernas turnering där Sverige premiär mötte Sydafrika.Det blev en tuff match för dom svenska tjejerna där Sydafrika kämpade och höll 0-0 långt in i matchen. Blott fyra minuter in i mötet mot Sydafrika var Sverige ytterst nära Rio-OS första mål. Efter en tilltrasslad situation mellan Lotta Schelin och en sydafrikansk försvarare rullade bollen ut till en fristående Sofia Jakobsson som klippte till direkt - ett stenhårt skott rakt upp i ribban.

Sverige pressade på men lyckades inte ta sig förbi Sydafrikas kompakta försvar. I halvtid stod det 0-0. Mållöst stod det på resultattavlan länge men Sveriges tyngd skulle till slut fälla avgörandet. Men med kvarten kvar att spela kom det så förlösande 1-0 målet genom rutinerade Nilla Fischer. Sydafrikas målvakt, Roxanne Barker, missade ett inlägg som trillade ner framför fötterna på Fischer som kunde trycka in 1-0. Inget bra spel från Sveriges sida men viktiga tre poäng bärgade och det är det som kommer att stå i historieböckerna.

I övriga matcher blev det ideel favoritsegrar. Hemmanationen Brasilien vann över Kina med 3-0, regerande OS mästarinnorna USA slog Nya Zeeland med 2-0 och Tyskland slog Zimbabwe med hela 6-1. Damturneringen ser väldigt öppen ut med ett Brasilien som favoriter.Inga kommentarer: