tisdag, juni 04, 2013

Ta politiskt ansvar och ge ökade resurser till äldreomsorgen Maria Larsson

Idag presenterade Kommunal och SSR sin rapport Matlåda – med eller utan samtal, som visar att vårdens kvalitet äventyras av för lite tid och resurser. Nyligen kunde vi på nyheterna höra om den helt absurda situationen när hemtjänstpersonal skall hjälpa över 20 äldre på kvällstid med scheman som går om lott och ingen tid för förflyttning.

- Det räcker inte med vackra ord om värdegrund. Det är hög tid för Maria Larsson och regeringen att ta ett nationellt politiskt ansvar för äldreomsorgens brist på resurser, säger Eva Olofsson, äldreomsorgspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

- Äldre människor far illa när de inte får den tid de behöver, då biståndshandläggarna tvingas prioritera budget före äldres behov medan hemtjänstens personal får en omöjlig uppgift och orimlig arbetssituation. Så kan det inte fortsätta. Vänsterpartiet avsätter i kommande budget en hemtjänstmiljard som vi kopplar till att kommunerna ska arbeta aktivt för att det så långt som möjligt kommer samma personer till äldre och att hemtjänstpersonalen får rimliga arbetsscheman, säger Eva Olofsson.

1 kommentar:

martin sa...

Ebba Busch var chockad över tillståndet i den verksamhet i Uppsala som hon är ansvarig för. Men det är såklart inte toppen som felar, ansvar är sånt skit som trillar nedåt i denna regeringen. Det är de som lider i verksamheten som måste vilja ha det så.

Ebba är en trevlig tjej, när hon inte gnäller på att fattiga inte är tillräckligt fattiga. Så skjuter hon ifrån sig ansvaret på sina underordnade. Hon tog inte ens lika mycket ansvar som Annie Lööf, inte ens den moderna varianten av ansvar som ser ut nått sånt här:
Meh... flåt då.