söndag, juni 16, 2013

Bodabruk vann på Skyttis efter sent segermål

Kalmar Södra IF B tog emot Bodabruk i den sydöstra damtrean och matchen skulle avgöras på ett sent mål av bortalagets bästa spelare Alice Larsson när hon med några minuter kvar trycker dit 2-3.

Bodabruk inledde matchen bäst och tog också en tidigt ledning genom Emelie Joelsson som redan i den fjärde matchminuten kommer in från kanten och sätter bollen distinkt in bakom Kalmar Södras målvakt. Bodabruk fortsatte att spela bra första halvan av halvleken men tappade sedan i tempo. Det utnyttjade Kalmar Södra när man kvitterar genom Lina Andersson i den 37:e minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut. I den 42:a minuten drabbas Södras målvakt Alva Johansson av en utvisning när hon tar bollen med handen utanför straffområdet. Mellan stolparna ställer sig Moa Dahlgren och hon gör en riktig bra insats.

Tio minuter in i andra halvlek tar Bodabruk återigen ledningen genom Carolina Steen som gör sitt sjunde mål för säsongen. Hon får bollen efter en fin passning av Malin Sjöndin och skapar sig ett friläge där Steen inte gör något misstag. Bodabruk skapar fler lägen för att utöka sin ledning men Kalmar Södra kämpar på bra och Moa Dahlgren är bra i mål. Så istället för 1-3 så kvitterar hemmalaget genom Lina Andersson som gör sitt andra mål för dagen med kvarten kvar.

Matchen såg ut att sluta 2-2 men Alice Larsson ville annat. I den 86:e minuten kommer bollen ut till henne från en hörna och hon drar till på halvvolley och bollen går in i mål och ger Bodebruk segern med 3-2. Segern innebär att Bodabruk ligger fyra i en haltande tabell med 13 poäng, tre poäng upp till Färjestaden på andra plats. Kalmar Södra ligger nu sist med fyra poäng på åtta matcher.

- Vi borde ha knutit ihop säcken mycket tidigare för vi har chanser att avgöra matchen på ett ridigt stadium. säger Bodabruks tränare Richard Jäghagen. Men jag är jättenöjd att vi tillslut lyckades sätta segermålet.

- Jag är supernöjd med lagets insats säger Kalmar Södras tränare Andreas Rydström. Vi hade sex stycken med från flicklaget och alla kämpar och vi faller med flaggan i topp.