onsdag, juni 26, 2013

Första halvtimmen sänkte Johansfors

En väldigt dålig första halvlek sänkte Johansfors när man mötte Vederslöv/Dänningelanda på bortaplan i den södra femman. Publiken fick se ett effektivt hemmalag leda med 4-0 redan efter en halvtimmes spel. Ett betydligt bättre Johansfors i andra halvlek lyckades reducera till slutresultatet 4-1.

Vederslöv/D. med två raka förluster inledde matchen aggressivt och rullade ut Johansfors under hela första halvlek. Man fick också en bra start målmässigt då Tobias Söderberg gör 1-0 redan efter sju minuter. 2-0 kom genom Tomas Johansson efter 18 minuter. Vederslöv fortsatte att trumma på och Johansfors hade stora bekymmer att freda sig. Hemmalaget var duktiga med att hålla i bollen och var mycket passningskickliga som gjorde att Johansforsspelarna fick jaga boll utan att egentligen få tag i den. När sedan även hemmalaget skapar chanser och även gör mål så är matchen mer eller mindre avgjord. 3-0 kom i den 30 minuten genom Sebastian Gustafsson och tre minuter senare kom också fyran efter ett vacker flygande anfall som avslutades med att Erik Svensson avslutar distinkt. Det var bud på både 5- och 6-0 men Johansfors höll tätt resten av halvleken.

I andra så hittade Johansfors äntligen sitt spel som man skulle inlett med. Man spelade bra stundtals och imponerade för att man trots 0-4 hittade energin att försöka komma tillbaka. Hemmalaget fick plötsligt inte tid till att vårda bollen, som man gjorde på ett bra sätt i första halvlek, utan bortalaget satte press på hemmaspelarna direkt. Visst skapade hemmalaget några heta chanser att utöka sin ledning men Axel Karlsson i målet räddade med stor hjälp av försvararna. Framåt så skapade man några halvlägen och spelet var betydligt jämnare i andra. Matchen såg ut att sluta 4-0 men på slutet så drar Johansfors upp ett mönsteranfall med ett bra passningsspel längs med backen där Andreas Lennartsson avslutar med att smeka in bollen otagbart högt i målvaktens vänstra hörn. Matchuret hade nått den 88:e minuten och efter målet hände inte så mycket mer utan slutresultatet skrevs 4-1 till Vederslöv/Dänningelanda.

Eftersom både Vislanda och Virestad förlorade så ligger Johansfors kvar på negativ kvalplats med sju poäng och har två poäng upp till fast mark. Det kommer bli en spännande höst i den södra femman.

- Vi var inte alls med i matchen i första halvlek säger Johansfors tränare Johnny Elm. Vederslöv/Dänningelanda var väldigt bra att hålla i bollen och hade ett bra passningsspel som skapade problem för oss. Jag är däremot väldigt nöjd med killarnas spel i andra där vi verkligen kom upp flera nivåer jämfört med första avslutar Elm.