lördag, juni 01, 2013

Lindås/Långasjö lyckades inte knyta ihop den berömda säcken

Om nu någon trodde att det finns ”lätta” matcher i den sydöstra fyran så är det nog inte många som tror det nu efter att inför omgången serieledande Lindås/Långasjö tagit emot sist placerade Lessebo på Långasjö IP. Efter en jämn och spännande match så delade de båda lagen poängen när man spelade 2-2 efter en mållös första halvlek

Hemmalaget hade inför matchen femton poäng och Lessebo bara tre. Men på planen såg man inte den skillnaden. Hemmalaget var dock inte överraskade över Lessebos spel eftersom matchen har en derbykaraktär över sig och publiken fick se ett tänt bortalag. Inställningen hos Lindås/Långasjö var inte heller dålig för de satte också full fart från start. Men passningarna och mottagningarna satt inte helt perfekt och det innebar att man inte fick någon flyt i spelet. Chansmässigt var det jämnt men ingen av laget fick utdelning. Närmast var Lindås/Långasjö i slutet av halvleken när Kristoffer Pumplun sätter bollen i stolpen.

Matchbilden är densamma i andra halvlek med mycket kamp men mindre skönspel. Lindås/Långasjö fortsätter att ha mycket boll men Lessebo spelar bra och hotar med snabba omställningar som hemmaförsvaret lyckades styra undan. I den 65:e minuten blir en Lindås/Långasjöspelare hindrad i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Kristoffer Pumplun dundrar in bollen i nättaket helt otagbart för Lessbomålvakten Derek Shapiro. Hemmalaget lyckas inte riktigt ta vara på energin som ledningsmålet gav utan Lessebo stack upp och fick en frispark nio minuter senare strax utanför straffområdet. Det blev en fin inslagen frispark som Rohullah Attai nickar in i mål.

Men Lindås/Långasjö gav inte slaget om att få behålla alla tre poängen förlorad utan pumpade på för att återta initiativet för att därmed göra fler mål. Med tio minuter kvar av matchen fick man också utdelning genom Anton Nilsson som skjuter in 2-1 och därmed kunde doften av tre nya poäng skönjas över Långasjö IP . Men glädjen blev kortvarigt då Lessebo inte hade några planer på att åka hem poänglösa. Det dröjde bara tre minuter efter ledningsmålet så kvitterade Fredrik Franzén till 2-2 efter tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde.

Det blev inga fler mål i matchen utan 2-2 innebär att Lindås/Långasjö tappade sin serieledning och ligger nu tvåa men är fortfarande obesegrade efter åtta omgångar. Lessebo ligger sist med fyra poäng och har fyra poäng upp till fast mark.

- Jag är inte missnöjd med poängen men inte speciellt nöjd med vårt spel säger Lindås/Långasjös tränare Robert Elmgren. Synd att vi inte kan knyta ihop säcken på slutet fortsätter Elmgren. Däremot vill jag plussa för 15 årige Isak Magnusson som gör sin första match från start och spelar hela matchen och gör en bra match, avslutar Lindås/Långasjö tränaren.


www.lokalbollen.se



Inga kommentarer: