lördag, juni 01, 2013

Första kvarten blev Johansfors fall när Furuby tog tre poäng

Johansfors fortsätter att förlora med uddamålet när man i den södra femman mötte Furuby. Matchen slutade 1-2 efter 0-2 underläge i paus. Förlusten var Johansfors tredje raka med uddamålet.

Grunden till förlusten lades första kvarten då Johansfors inte riktigt var med i matchen. Detta tog Furuby till vara på bästa sätt sett från deras synvinkel. Redan efter sex minuter kom deras ledningsmål på ett skott strax innanför straffområdet som helt ställde Axel Karlsson i Johansforsmålet. För övrigt Johansfors femte målvakt på dessa åtta första matcher i söderfemman. Målskytt för Furuby Henrik Gustafsson. Efter fjorton minuter får bortalaget en straff sedan Axel Karlsson kommit sent i en duell med en Furubyspelare som kom loss i straffområdet. Han faller och domaren tvekar inte att peka på straffpunkten trots en del ifrågasättande från hemmalaget. Men det är som bekant var domaren som har sista ordet och han ändrar sig inte. Straffen slås av Per Henricsson som via Axels fingrar går i mål till 0-2.

Uppförsbacken är brant för hemmalaget som dock äter sig in i matchen och resten av halvleken blir en jämn historia. Matchbilden är att båda lagen kämpar och sliter men har svårt att skapa några heta chanser. Två bra försvar ser till att hålla tätt. Chanserna dyker upp i form av skott som går över eller att målvakterna kommer före i duellerna. I slutet av halvleken är det Johansfors som trycker på och Furuby har fullt upp att försvara sig men hemmalaget har fortfarande svårt att komma till heta avslut. Trots hemmalagets uppryckning är Furubyledningen rättvis om än något mål för stort.

Andra halvlek öppnar matchen upp sig och det är Johansfors som har initiativet i matchen. Redan efter ett par minuter får den löpvillige Oscar Ahlström ett friläge som dock målvakten gör bra utrusning och får bollen på sig. Tio minuter senare löper Oscar, efter att ha fått en vacker diagonalpassning från Peter Andersson, återigen förbi bortaförsvaren som inte hänger med. Han ska bara sätta dit kvitteringen men målvakten gör ännu en gång en vacker räddning.

Men Johansfors gav inte upp utan fortsatte att föra matchen och skapade oro i bortalaget. Furuby levde farligt men man spelade tätt och stängde av ytorna och försökte stressa Johansfors uppspel
Men det viktiga reduceringsmålet uteblev än så länge. Bortalaget stack upp då och då men hade också svårt med den sista tredjedelen så det var chansfattigt i mitten av andra halvlek. Men Johansfors skulle få jubla i den 77 minuten då man iscensätter ett vackert anfall. Peter Andersson motar en fin framspelning vänder förbi en back och tar två kvicka steg fram mot Furubysmål. I ögonvrån ser han Andreas Cornelsen löpa mot mål. Med en härlig chip spelar han fram bollen till Cornelsen som inte gör ett misstag när han lugnt och säkert placerar bollen i en båge över en chanslös målvakt till 1-2.

Resten av matchen blir en fortsatt krigande från båda lagen, Johansfors går för en kvittering medan Furuby försvarar sig fortsatt bra. Det innebär att det inte skapas några riktiga chanser för lagen även om ambitionen fanns. Johansfors chanser kom på hörnor och på skottmöjligheter som dock fastnade på Furubyspelare. Ju närmare slutsignal kom desto mer kröp känslorna ur kroppen och det var ganska så irriterat på planen. Det resulterade att en Furubyspelare från bänken blev utvisad för att han enligt domaren sa något olämpligt . Men han var nog trots det glad för Furubysegern.

Ytterligare en tung förlust för Johansfors och man står fortfarande kvar på fyra poäng efter åtta spelade matcher. Det ger en nionde placering strax ovanför negativ kval. Härnäst väntar två mycket viktiga matcher då man först möter Vislanda borta som ligger näst sist med fyra poäng och sen möter man hemma Konga som ligger sist med noll poäng.

- Vi tappar matchen första kvarten och när vi sen inte sätter våra chanser så är det svårt att vinna säger Johnny Elm, tränare i Johansfors. Jag är väldigt nöjd med inställningen från spelarna som inte ger upp avslutar Elm.