söndag, juni 30, 2013

KulTuren lanseras nu

Längs den 14 mil slingrande och natursköna KulTuren kan du hitta nya smultronställen i Emmaboda och Lessebo kommuner. Här finns spåren efter inlandsis och industrialisering. Här finns skrönor, mord och troll. Låt dig lockas av trädens sus eller brukens brus i denna vackra bygd.

Tanken med slingan är att den ska ge en rättvis bild av vårt vackra småländska landskap och leda våra besökare till besöksmål och smultronställen. Samt utveckla landsbygden och vår besöksnäring. Besökaren kan själv anpassa sin tur efter eget intresse och smak genom att välja på teman som: Landskap Kultur & Historia Form & Design Upplevelser.

-Vi har utnyttjat den nya tekniken och att resenärerna ska orientera sig fram med hjälp av informationen på webben genom sin telefon eller surfplatta. Till hösten jobbar vi vidare med konceptet, exempel på det är paketering av produkter, gemensamma evenemang längs med slingan, en app och nya berättelser, säger Weronica Stålered, administrativ chef och ansvarig för turistfrågor, Emmaboda kommun.

Det finns fem stora informationstavlor längs slingan i Kosta, Strömbergshyttan, Hovmantorp, Eriksmåla och Vissefjärda. Materialet i skyltarna är trä och glas. På tavlorna finns en karta som visar turen streckning samt QR-koder som leder besökarna in på hemsidan till önskad reseberättelse, ladda hem karta och läsa mer om KulTuren. Koderna scannas av med hjälp av en QR-kodläsare i din smartphone eller surfplatta.

-Efter sommaren planerar vi att ha en invigningsdag av rundan. Tanken är att lokalbefolkningen ska turista på hemmaplan och få upp ögonen för slingan och vad som finns runt den. Under dagen kommer vi försöka ordna en bilorientering med stopp längs slinga, detta vill vi göra tillsammans med näringsidkarna längs med turen, säger Weronica Stålered.

Inga kommentarer: