fredag, april 19, 2013

Premiärförlust för Johansfors

Det blev en premiärförlust för Johansfors i comebacken i DIV 5 när man i kväll mötte SUF Stars på konstgräset i Emmaboda. Matchen avgjordes under senare halvan av andra halvek då SUF Stars gjorde 1:3 i den 82 minuten och därmed stängde matchen.  Första halvlek var jämn även om bortalaget inledde matchen bäst. JIF kom in i matchen efter hand och kvitterade rättvist genom Peter Andersson efter 24 minuter. 1-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek börjar som den första slutar med en jämn matchbild även om SUF kändes lite hetare. Man drar i en högre växel och flyttar upp med hela laget och kan rättvist ta ledningen i den 52:a minuten, återigen genom Amin Nshimirimana. Hemmalaget fortsätter att visa upp en stark defensiv men när man väl har vunnit bollen på egen planhalva orkar man inte ställa om, detta gör att man tappar farten i spelet och tvingas jaga mycket boll. Johansfors offensiv bedarar och SUF har inte några större problem att fånga in JIF:s . Bortalaget ställde om fort och när JIF:s spelarna ork började tryta

Matchen avgjordes med åtta minuter kvar när bortalaget ökade på till 1-3 och sen av bara farten kom också 1-4 som blev slutresultaten.

Inte så mycket att säga om matchen mer än att resultatet var rättvist med kanske något mål för stort.  Johansfors gjorde trots allt en godkänd insats och nu har man fått känna av femman. SUF hade ett bättre tempo, något bollskickligare och var lite snabbare i passningsspelet. Deras utsago att "allt annat en serieseger är ett misslyckade" är nog inte bara ord utan det finns substans i detta kaxiga uttalande.

-Välspelad match, vi försökte spela så bra vi kunde men motståndet är för bra för division fem och de kommer absolut hamna topp tre, säger Johansfors tränare Johnny Elm till lokalbollen.se.