onsdag, april 10, 2013

Filmhelg i Åfors stundar

Kombinera motorevenemangen i helgen med en bra film i Åfors. Vi är väldigt glada över att kunna visa fyra fantastiska filmer under helgen.
På Fredagkväll visar vi den norska filmen Kontiki med b la Gustaf Skrarsgård i rollerna. Filmen handlar när en krigstrött värld 1947 fascinerad av den unge, norrmannen Thor Heyerdahl. Han hade utvecklat en teori om att Polynesien har blivit befolkat från Sydamerika, i motsats till de etablerade teorierna om migration från Asien. För att bevisa sin teori gjorde han något som någon aldrig tidigare hade provat ? han bestämde sig för att testa sin tes i praktiken och påbörjade ett farligt äventyr över Stilla havet. Han åkte nästa 8000 kilometer med den primitiva flotten gjord av balsaträ, som han döpte efter solguden Kon-Tiki
På lördag eftermiddag visar vi den romantiska komedin Små Citroner gula som handlar om 29-åriga Agnes som älskar sitt jobb i restaurangbranschen, maten, temperamentet, dofterna. Och hon älskar sin pojkvän: den snygge rocksångaren Tobias. Men plötsligt förlorar hon allt. Hon får sparken från Guide Michelin-krogen Le Bateau Bleu efter en incident med den osympatiske krögaren Gerard. Samtidigt lämnar Tobias henne för en storbystad 21-årig sångerska. Förkrossad flyr hon hem till lilla byn Länninge - till tryggheten och de välbekanta rutinerna i matlagningen med mamma Maud. Men så kommer ett telefonsamtal som förändrar allt?På söndag eftermiddag visar vi film för de yngre och för vuxna med barnasinnet kvar. Röjar Ralf heter filmen. Det här animerade äventyret är en helgalen resa i videospelsvärlden. Historien om Röjar-Ralf som är videospelets skurk men helst av allt vill bevisa att han kan vara snäll. Röjar-Ralf längtar efter att vara lika omtyckt som sitt spels perfekta hjälte -Fixar-Felix. Problemet är att ingen tycker om en skurk. Men de älskar hjältar så när ett nytt modernt spel dyker upp där tuffingen Sergeant Calhoun har huvudrollen ser Ralf sin biljett till hjältedom och lycka. Han smiter in i spelet med en enkel plan - att vinna en medalj - men snart har han förstört allt, och av misstag släpper han lös en dödlig fiende som hotar alla spel i spelhallen. Ralfs enda hopp är Vanellope von Schweetz, en ung bråkmakare från ett bilracingspel, som kanske kan vara den som lär Ralf hur man blir en snäll kille. Men kommer han i tid att inse att han är tillräckligt bra för att bli hjälte - innan det är Game Over för hela spelhallen?Sen avslutar vi med dramat Lore som handlar om tiden i Tyskland efter andra världskrigets slut. Vem kan man lita på när hela ens liv varit en lögn? Adolf Hitler är död och de allierade har tågat in i Tyskland. Men för 15-åriga Lore och hennes fyra syskon har kampen bara börjat. Övergivna av sina föräldrar beger sig syskonskaran tvärs över den krigshärjade landsbygden och genom stadsruinerna för att söka skydd hos deras mormor, men i en värld utan propaganda vet tredje rikets arvtagare inte längre vad de ska tro på. När vägarna korsas med juden Thomas ställs Lores uppfostran på spel. Cate Shortlands Lore är en känslodrabbande överlevnadshistoria där förintelsens mörka hjärta utforskas från förlorarsidans perspektiv.

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Åfors folkets hus.

Inga kommentarer: