måndag, april 29, 2013

Lindås/Långasjö enda av de lokala lagen som vann

I den sydöstra fyran tog Lindås/Långasjö i fredags i andra omgången emot topptippade Hovmantorp på hemmaplan i Långasjö. Det blev en tät match där L/L drog det kortaste ståret med en 1:0 seger. Målet gjordes av Kim Johansson som är högst på en hörna och nickar in matchen enda mål redan i den 15 minuten. L/L vinner på en bra defensiv där Hovmantorp inte tilläts i lugn och ro bygga upp något anfallsspel. När bortalaget dessutom drabbades av en utvisning i mitten av halvleken blev segerchanserna ännu större. Hovmantorp försöker spela långa bollar men man har egentligen bara en het målchans , medans hemmalaget skapar både tre och fyra farliga lägen. Tung seger för L/L.

Betydligt tuffare har Emmaboda IS som inkasserade sin andra raka förlust när Tingsryd United kom på besök. Hela 2:6 slutade matchen men matchen var betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Matchen avgjordes sista 10 minuterna då bortalaget gjorde tre raka mål och gick från 2:3 till 2:6. Trots en tidigt baklänges mål i första halvlek kom Emmaboda in i matchen. Kvitteringen till 1:1 gjorde Filip Olsson i den 41 minuten men istället för ett oavgjort resultat i paus hann bortalaget med att göra 1:2. Sen kom även 1:3 i början av andra halvlek innan Emmaboda reducerade till 2:3 i den 58 minuten genom Alexander Hellborg. Matchen stod därefter och vägde och den stora kvitteringschansen kom i den 81 minuten där hemmalaget kommer upp i ett farligt anfall och är bara en tåspets ifrån en kvittering men istället kan bortalaget göra 4-2 i anfallet efter och sen rusar siffrorna iväg.


















I Emmabodsexan mötte Vissefjärda en av sina konkurrenter till seriesegern Lenhovda på bortaplan. Vissefjärda inledde bäst och hade 0:2 redan efter 17 minuter genom Jasmin Dzindic och Peter Hansson. Ett resultat som stod sig halvleken ut. I andra fick Lenhovda en drömöppning redan efter bara en minut och sen tog hemmalaget över matchen. Matchhjälte för Lenhovda blev Semir Cuculj som gjorde hemmalagets två sista mål, 2:2 i den 62:a minuten och 3:2 i den 79 minuten.














I den Östra damtvåan mötte Emmaboda IS Vimmerby på bortaplan. Efter en mållös första halvlek visade sig Vimmerby bli för svåra då hemmalaget gjorde 2 mål i andra. Emmaboda försöker spela ett offensivt spel men hade det svårt mot ett kompakt Vimmerbyförsvar. Närmare än en stolpträff i första halvlek kom inte Emmaboda. Vimmerbys mål kom i den 52:a minuten och i den 67:de minuten.















Även Bodabruks damer förlorade sin premiärmatch i går hemma mot Runsten/Möckleby med 1:2. Bägge de öländska målen gjordes av Alexandra Johansson och de kom  i den 5:e minuten på en halvvolley och 47:de minuten på en vacker frispark. Men hemmalaget hade inte gett upp utan fortsatte att kämpa för att få in ett mål. Det var främst på fasta situationer som laget hade sina vassaste chanser. Till slut fick man utdelning. Efter en hörna och lite kalabalik i R/M:s straffområde kom bollen ut till Lovisa Torstensson som stötte in bollen i mål med drygt 15 minuter kvar att spela. Men tyvärr blev det inte mer än så för Bodabruk denna eftermiddag.



Inga kommentarer: