söndag, april 14, 2013

Hemmapremiären slutade oavgjord

Hammarby lyckades inte omsätta ett eftertryckligt övertag i segermål, efter 1-1 i paus (nickmål av Erik Figueroa) mot IFK Värnamo. Inte heller då Billy Schuler grejat en bortautvisning fick man hål på motståndarna, men chanser saknades verkligen inte då Bajen tryckte på. Första halvlek var dock inget man kommer minnas. Det hafsiga och tempofattiga spelet från premiären mot Ljungskile kände man igen och jag vet inte om det var hemmapremiär eller att laget fortfarande inte är samspelta. Förmodligen en kombination av de båda. Detta var ju den sista hemmapremiären på anrika Söderstadion, vårt hem sen 1967 och det var känslomässigt bland de ca 11700 hemmafansen på plats.

Hammarby skapade inte mycket i första halvlek trots att man givetvis försökte men ett lågt spelande Värnamo hade inga större bekymmer att hålla bajensspelarna stången. Värnamo har inget framåt att prata mer en ett par halvchanser men det var ända smålänningarna som tog ledningen genom Pär Cederqvist. Han får tag i bollen efter att en av flera lite illa dobbade Bajenspelare halkat på mittplan, och kan helt ren i den 40 minuten med Johannes Hopf sätta ett stensäkert avslut i nät. Helt tyst på Söderstadion förutom ett 50-tal Värnamosupporters som jublade i höga skyn. Det såg ut att bli Värnamoledning i paus men Erik Figueroa  gör ett sällsynt nickmål på övertid då han riktigt elegant träffar bollen med skallen och vinklar in 1-1 i bortre hörnet bakom en chanslös målvakt.

Andra halvlek visar Hammarby ett helt annan pondus än vad man visade upp i första halvlek. Plötsligt fanns den beslutsamhet som inte fanns i första. Man började skapa chanser men tyvärr var effektiviteten inte med oss denna eftermiddag trots en man mer i 18 minuter. Matchen slutade 1:1