fredag, april 26, 2013

Knapp förlust mot Liatorp

Andra omgången i den södra femman spelades ikväll och för Johansfors del var det bortapremiär som gällde då man gästade Älmhults konstgräsplan för ett möte med fjoårstvåan Liatorps IF. Hemmalagets plan Bokliden var inte i speldugligt skick så därför blev det match nere i Älmhult istället.

Trots en del spelare borta så inledde Johansfors piggast och tryckte upp spelet på Liatorps planhalva och fick utdelning redan efter nio minuter. Det var Oskar Gunnarsson som satte bollen i nät efter en hörna och det var Oskars första mål i JIF tröjan. Hemmalaget kom in i matchen och flyttade upp spelet men JIF spelarna försvarade sig bra. Patrik Nordström i JIF målet stod rätt och Liatorp hade svårt att skapa några direkt klara målchanser. I ställer stack Johansfors upp och Oskar Ahlström var i mitten av halvleken mycket nära att öka på JIF:s ledning då hans skott prickade ribban. Men det märktes att Liatorp hade mer div 5 rutin för de vårdade bollen bättre än vad JIF gjorde och det gjorde att man till slut spräckte sin nolla. Det var efter 27 minuter på en fin höjdboll mot mitten av straffområdet som träffade Martin Jonssons panna och ställde Nordström i målet. Nu trodde man att Liatorp skulle spela ut och göra fler mål men så blev inte fallet. Johansfors fortsatte att spela aggressivt och matchbilden med ett Liatorp med mycket bollinnehav men avsaknad av vassa målchanser stod sig halvleken ut.

Matchbilden fortsatte i andra halvlek. JIF vek inte ner sig på något sätt och backlinjen stod rätt och avväpnade Liatorps offensiv på ett bra sätt. När det blev farligt så var Nordström bra i målet och vid ett tillfälle hade han hjälp av sin bästa vän, stolpen. Även Johansfors försökte framåt men där märktes att man var lite uddlösa och hade svårt att komma förbi de långväxta hemmabackarna. På en frispark i den 70 minuten så fumlar Nordström och tappar bollen. På returen slår Jakob Skarphagen in bollen till hemmaledning 2-1. Direkt på avspark sticker JIF ,nästan mitt under Liatorpsljublet då man inte är koncentrerade, upp och skapar sin farligaste chans. Jag ser inte vem det är som får bollen mittframför deras målvakt som på följande skott gör en vacker enhandsräddning men släpper en retur framför en JIF spelare som dock skjuter bollen över öppet mål. Där borde det naturligtvis bli 2-2.

Detta gör kanske hemmalaget skärrat för man lyckas inte spela ut som man vill utan man spelar ängsligt trots ledning och stort bollinnehav. Tyvärr lyckas inte JIF utnyttja detta även om man försökte. Man hade svårt att hålla i bollen en längre tid för att på så sätt bygga upp sitt anfallsspel. Det blev en omdiskuterad straffsituation på slutet där en Liatorpsback tar bollen på handen på straffområdslinjen och domaren tvekar inte utan dömer straff. Men efter en diskussion med den assisterade domaren ändrar han sig och dömer frispark till JIF istället. Förmodligen ett riktigt domslut, eftersom han stod i linje med händelsen även om Johansforsspelarna kände som man blev bestulna på en straff. Det efterföljande frisparken blir resultatlös.

2-1 slutade matchen och sett till bollinnehavet var det rättvist men sett ur klara målchanser var JIF värda en pinne i allfall. Även om tränaren Johnny Elm inte tyckte laget gör en 100 procentig insats i så visar laget i kväll att man håller för DIV 5 sen om det räcker för ett nytt kontrakt det återstår att se. Men Johansfors kommer definitivt inte bli några slagpåsar. Det är ingen som sticker ut i JIF i kväll men jag måste framhålla målvakten Patrik Nordström som gjorde en bra match trots sitt misstag vid deras andra mål. Men det var hans enda och som målvakt blir det klart ödesdigert när det visade sig bli deras segermål. Kul för Oskar Gunnarsson att göra sitt första mål för Johansfors.



1 kommentar:

Anonym sa...

lovely jubbly fantastic thanks so much

My webpage: accident claims