torsdag, juli 16, 2009

Uddlöst Hammarby förlorade på övertid

Det såg ut som om matchen mellan Häcken och Hammarby skulle sluta 0-0. Två lag som skulle bjuda ungdomarna från den pågående Gothia cup turneringen på en svensk fotbollsunderhållning. Det blev ingen större match för de att minnas utan en medioker tillställning. Det var inte så att lagen inte ville vinna men kunnandet framför mål var inte på topp för något av lagen egentligen. Mycket fel pass och beslut som gjorde att chanserna var lätträknade denna torsdagskväll på Ullevi.

För Hammarbys del finns det mycket att önska men framför allt var man påtaglig uddlösa i anfallspelet. Inte någon egentligen riktig målchans skapades. Andreas Dahl hade ett skott i första halvlek, som för övrigt var Bajens bästa halvlek, som tog på ett Häcken ben och ställde Källqvist i hemmamålet men bollen gick tyvärr utanför. Annars var det Häckenmålvakten som dominerade i sitt straffområde när Bajen skapade hörnor.

I andra halvlek kom Häcken in i matchen och var det bättre laget och skapade ett par farligheter framför Rami Shaaban i Bajenmålet. Men även de var oskärpta framför mål. Bajen fortsatte att försöka skapa målschanser men gav inga större problem för Häcken försvaret att rensa bort bollarna.

Det var på övertid det hände. Först gjorde Erik Friberg 1-0 i andra övertidsminuten. En minut senare gjorde Paulinho 2-0 efter att Hammarbyförsvaret uppträtt mer än virrigt. Tre viktiga poäng till Häcken och en snöplig förlust för Hammarby.

Hammarby är illa ute nu. Dock återstår det mer än halva serien så det är bara att bita ihop och komma tillbaka men man måste göra något åt anfallspelet. Det håller inte att vara så här uddlösa i längden för då får vi spela i Superettan nästa säsong. Vi får se vad de lånade brassarna Claudio och Rafael kan göra för att frälsa klubben. De både kommer säkert att spela i nästa match mot Örgryte hemma på måndag.


MATCHFAKTA:








BK HÄCKEN- HAMMARBY IF
2-0 (0-0)

1-0 Erik Friberg (90)
2-0 Paulinho (90)

Varningar:
Häcken: Johan Lind, Janne Saarinen.
Hammarby: Andreas Dahl.

Domare: Håkan Jonasson, Helsingborg.
Publik: 10 465

2 kommentarer:

Walle sa...

Bra inlägg. Kommer just hem från Ullevi (via puben). De första 70 minutrarna var som hämtade ur en "hur man inte spelar fotboll" manual. En domare som blåste för allt (och lite till- lika illa åt bägge hållen vill jag påpeka) och två lag som var genuint usla på att hålla i bollen. Häckens målvakt hade uppenbara svårigheter att hålla bollen på plan överhuvudtaget...

Uselt var namnet. Häckens store lirare, Renegi, såg lat och ointresserad ut.

Sedan hände något- piggt anfallande av Häcken och fortfarande uselt av Hammarby. Då blir det mål till sist. Häcken vann någorlunda rättvist, men 0-0 hade varit allra rättvisast- så uselt var det! Häcken vann helt enkelt för att Hammarby var ÄNNU sämre än Häcken... Ordet "bäst" eller "bättre" hör inte hemma i ett referat av matchen.

Om inte Hammarby rycker upp sig till nästa match så finns det en uppenbar risk att Överklassens IS faktiskt kan skrälla borta...

Nicke Grozdanovski sa...

Tack för kommentaren. Det var en någonlunda första halvlek men jag saknade spetskompetensen i anfallet. Det blev väldigt tamt och nervöst. Men hoppas verkligen vi kommer igen.