tisdag, juli 07, 2009

Nicke Grozdanovski ny tvåa i sammandraget

Nu har allsvenskan dragit igång och därmed också min bloggs tipsmästerskap. Efter en intensiv vår så är det återigen dags att gnugga geniknölarna för oss fem tippare för att pricka in rätt resultat på matcherna.

Första omgången efter uppehållet är färdigräknad och den visar att jag vann denna omgång med åtta poäng. För en liten uppdatering om vår poängsättning så ger varje rätt inprickad resultat tre poäng och rätt tecken en poäng. De blir åtta matcher per omgång så det kan som mest bli 24 poäng. Men det har ingen varit i närheten av en sådan "Hole in one". Får man tvåsiffrigt så är det bra. För min del så prickade jag in rätt resultat i två matcher, nämligen Hammarby- Trelleborg och Elfsborg- Örgryte. Förutom detta så blev de ytterligare två poäng i matcherna Gefle- Häcken och Halmstad- Göteborg. Åtta poäng för mig ger mig sammanlagt 65 och är ny tvåa i sammandraget.

Den som leder sammanlagt är Andreas Gustavsson och han inledde starkt efter uppehållet genom att bli tvåa i omgången med sju poäng. Han visar att han inte tänker frivilligt ge upp sin ledning. Två treor för Andreas blev det och det var i matcherna Örebro- AIK och Elfsborg- Örgryte. Ytterligare en pinne fick han i matchen Hammarby- Trelleborg. Han imponerade under våren och leder ganska så betryggande och kommer att bli svårslagen under hösten även om vi andra ingalunda har givit upp. Han har nu 82 poäng och är alltså 17 poäng före mig i tabellen.


På delad tredje plats återfinns i denna omgång Daniel Grozdanovski, Mats Arbring och Mattias Karlsson. Alla tre prickade in fem poäng och hade var sin trea och två enpoängare dock ej i samma matcher. Daniel prickade in rätt resultat i matchen Hammarby- Trelleborg och rätt tecken i matcherna Halmstad- Göteborg och Elfsborg- Örgryte. Fem poäng för Daniel ger honom sammanlagt 57 poäng och fjärde plats i sammandraget och åtta poäng upp till andra platsen så det är jämt bakom Andreas.

Mats Arbring som under hela våren legat sist har sakta men säkert närmat sig oss andra. Han hade en bedrövlig start på mästerskapet men har på senare tid verkligen blivit varm i kläderna. Fem poäng alltså i denna omgång och den ende som prickade in rätt resultat i matchen Gefle- Häcken. Sen rätt tecken i matcherna Hammarby- Trelleborg och Elfsborg- Örgryte. Han ligger dock fortfarande sist med sina numera inprickade 48 poäng och är nio poäng efter Daniel på fjärdeplatsen.

För Mattias Karlsson blev de också fem poäng och tappad andra plats i sammandraget. Han fick in rätt resultat i matchen Hammarby- Trelleborg och rätt tecken i matcherna Örebro- AIK och Elfsborg- Örgryte. Trots tappad andra plats så är det fruktansvärd jämt. Fem poäng ger han sammanlagt 63 poäng, två poäng efter mig på andra platsen.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång 13 och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Nicke Grozdanovski 13, 2, 2 , 8p
Andreas Gustavsson 13, 2, 1, 7p
Daniel Grozdanovski 13, 1, 2, 5p
Mats Arbring 13, 1, 2, 5p
Mattias Karlsson 13, 1, 2, 5p

Andreas Gustavsson 13, 15, 37, 82p
----------------------------------------
Nicke Grozdanovski 13, 11, 32, 65p
Mattias Karlsson 13, 8, 39, 63p
Daniel Grozdanovski 13, 6, 39, 57p
Mats Arbring 13, 7, 27 48p

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tryckfelsnisse har varit framme!! Jag ska ha 5 poäng! fick ju in en 3:a på bajen-tff! /Mattias

Nicke Grozdanovski sa...

du har rätt Mattias. Ber om ursäkt för felet och har ändrat det nu.