söndag, augusti 05, 2007

Örebro SK- Hammarby IF 3-1

Hammarbys bortaspöke fortsätter att gäcka laget. Bajen förlorade med 1-3 efter 1-1 i paus. Många Hammarbyfans på plats bland 10 415 skapade en fantastisk stämning på Behrns Arena. Men trots de var det hemmalaget som började piggast och skapa lite oro i Hammarbys försvar. Men några riktiga chanser blev det inte utan Hammarby kunde ta sig in i matchen mer och mer. Men de var oftast stopp vid Örebros försvar där deras lagkapten Joel Riddez var en stor ledargestalt och vann många närkamps dueller med Bajenspelare. Erkan Zengin hade bekymmer att ta sig förbi Riddez utom vid ett tillfälle som vi snart ska återkomma till.
Efter 17 minuter slarvar målvakten Benny Lekström när han ska rensa bort bollen. Bollen tar en konstig bana och blir till en dubbelhörna. Det första hörnan blir resultatlös men på den andra så slår Fredrik Nordback in bollen direkt på hörnan. Bollen dalar in bakom en olycklig Benny Lekström som givetvis borde ha tagit den. Tungt att få detta baklänges mål men efter målet så tar Hammarby sakta men säkert över matchen mer eller mindre. Med ett fint passningspel på ett tillslag kommer man allt närmare Örebros mål, men där var ju han den där Riddez som säkert gjorde säsongen bästa match. Bajens lille mittfältare Harris Laitinen var på ett glatt lekhumör och hade ett riktiga härliga dribblingar under första halvlek. Så i den 42 minuten så lurar Erkan Zengin äntligen Joel Riddez och slår ett perfekt inlägg som Paulinho möter med huvudet och kan nicka in 1-1. Helt i sin ordning i detta läge av matchen. Hammarby var det bättre laget under första halvleken och borde ha haft ledningen i paus.

Andra halvlek startar med ett lägre tempo än vad första innehöll. Vet inte om det var värmen som gjorde det. Spelet var mest förlagt på mittfältet där två bra försvar inte tillät motståndarna komma till avslut. Lars Larsen ÖSK hårdskjutande dansk hade ett bra skott som gick tätt utanför Bajenmålet. Men liksom i första så tar Hammarby mer och mer över matchen i andra halvlek. Men man utnyttjade inte kanterna på ett bra sätt utan körde fast i Örebros mittförsvar som i dag hade stängt butiken. Hammarby kommer ofta till skottlägen men i dag var avsluten tama. Både Sebastian Eguren och Harris Laitinen försökte men bollen smet utanför stolparna. I den 71 min. så gör Hammarby sitt första byte för matchen, då Charlie Davies kommer in istället för en slutkörd Haris Laitinen. Paulinho skaffar sig direkt efter Charlie Davies inhopp ett bra läge men skottet går en bit utanför målet. Davies spelade sen snyggt fram Petter Andersson men inte heller han lyckades få bollen i mål. Med en kvart kvar så får Örebro ett jätteläge att göra 2-1 då Lekström kommer på mellanhand mot ÖSK Stefan Rodevåg som inte får till ett hårt avslut mot de tomma målet utan Christian Traore hinner få bort bollen i sista sekund. Med fem minuter kvar att spela av matchen så gör Hammarby sitt andra byte då Erkan Zengin lämnar till förmån för Sebastian Castro-Tello. Ett alldeles för sent byte tycker jag, man såg att många av Hammarby spelarna blev väldigt trötta i andra halvlek ,då tycker jag att både Charlie Davies och Sebastian Castro-Tello skulle fått mycket mer speltid. Strax innan slutet får Hammarby ett kanonläge när man tilldöms en frispark, som dock Louay Chanko slår rätt på muren. På övertid så kommer då straffen för Örebro då
Suleyman Sleyman drar ner Nedim Halilovic. Sleyman får dessutom rött kort för det. Straffen läggs av Lars Larsen som sätter den säkert bakom Lekström. Sen av bara farten kom också 1-3 i baken genom Patrik Anttonen när Hammarby lagt allt försvarspel åt sidan.
En tung förlust för Hammarby i dag. Jag tycker vi var bättre än vad Örebro var men de var tillfälligheter och egna misstag som fällde oss i dag. Lekström i målet gör inte någon av sina bättre matcher. Slaymans tilltag i straffsituationen kändes lite onödig. Man kan väl säga att detta var reaktionen på de hårda matchandet som kom, även om jag inte tycker att Hammarby gör en dålig match. Tycker David Johansson gör en bra insats tillsammans med Harris Laitinen. Även Christian Traore och som vanligt Louay Chanko gör bra ifrån sig. Det är bara att bita ihop och komma igen i derbyt mot Djurgården nästa måndag.