torsdag, augusti 30, 2007

Inför Fredrikstad FK- Hammarby IF

I kväll spelar Hammarby returmatche i andra UEFA-cupkvalet då man möter norska Fredrikstad på bortaplan. Bajen har 2-1 att gå på sen matchen i Stockholm för två veckor sen och det räcker att spela oavgjort i kväll för att gå vidare. De båda mittfältarna Haris Latinen och Louay Chanko får inte spela matchen pga avstängningar och det är liten avbräck för Hammarby. Dessutom är Sebastian Eguren tveksam till spel

I mål står Benny Lekström och han har en nyckelroll i kvällens match. Håller han nollan så är Bajen vidare. Man får räkna med att Fredrikstad kommer att sätta full fart framåt för att göra det viktiga ledningsmålet. Då är de viktigt att hålla tätt från början och samspelet mellan målvakt och backar är jätteviktigt.

Backlinjen kommer, om Sebastian Eguren är frisk nog att starta, att innehålla Suleyman Sleyman och Christian Traoré på mittbacken. På kanterna spelar David Johansson och den offensive José Monteiro.

På mittfältet saknas ju som tidigare nämnts två spelare Haris Latinen och Louay Chanko och de är två viktiga spelare i startelvan som tyvärr inte får spela. Hoppas bara att Sebastian Eguren nu kan spela matchen. Annars är ju Sebastian Castro-Tello och Erkan Zengin i väldigt bra form för tillfället. Castro-Tello var ju med i U-21 landslaget och Zengin har gjort mycket i bra ifrån sig i de senaste matcherna. Sen blir det nog Petter Andersson som får gå ner på mittfältet. Vem som ska spela på mitten om nu inte Eguren kan medverka vet jag inte för tillfället. Kanske tränare Tony Gustavsson gör om backlinjen och flyttar upp Traoré och sätter in exempelvis Joakim Jensen eller Gunnar Thor Gunnarsson i försvaret.

I anfallet så är Paulinho självskriven men vem ska spela bredvid honom när Petter Andersson förmodligen kommer spela i mitten. Ingen av Hammarbys anfallare är någon målform just nu så det är svårt att sia om vem som får chansen. Normalt skulle Charlie Davies spela där, men han har inte visat så mycket på sistone. I början skapade han åtminstone chanser men de har inte ens blivit några chanser för Davies den senaste tiden. Men jag tror ändå på att de det blir Charlie Davies som spelar från start. Nån gång måste de ju lossna för amerikanen.

Fredrikstad är ett starkt hemmalag som vann senast i helgen över Tromsø just i Fredrikstad med 2-1. Hemmalaget får nog ses som favoriter men kan vi bara hålla tätt första kvarten och gärna göra matchens första mål så kan detta bli en trevlig kväll. Jag tror att de blir 1-1 och att Charlie Davies gör Hammarbys mål.

VI STÅR ENADE OCH STÖTTAR VÅRAT LAG

Inga kommentarer: