onsdag, augusti 01, 2007

Inför Hammarby IF- Malmö FF











HAMMARBY IF- MALMÖ FF, SÖDERSTADION, KL 20.00


Efter två veckors allsvenskt frånvaro är det i kväll dags för Hammarby att åter ladda inför en allsvensk match. Denna gång ställs vi mot Malmö FF hemma på söderstadion. Två lag som är precis bakom den absoluta toppen och båda lagen strävar efter seger i kväll för att haka på topplagen. Tyvärr har vi några spelare borta. Mikkel Jensen är fortfarande skadad, likaså Erland Hellström. Emil Johansson är fortfarande ljumskadad och Charlie Davies och Heidar Geir Juliusson är inte riktigt krya

I mål står Benny Lekström som jag tycker har visat att han är en bra målvakt. Han har släppt in ett mål på de senaste tre matcherna. Det verkar som backlinjen och målvakt har ett bra samarbete och kommunikation mellan varandra och jag hoppas det fortsättter så.

I backlinjen kommer David Johansson , matchhjälten från Utrecht, och José Monteiro spela på kanterna medan Christian Traoré och kapten Suleyman Sleyman som mittbackar. Backlinjen har verkligen vuxit med uppgiften och spelar nu med allt större självförtroende.

På mittfältet vill jag gärna se Sebastian Castro-Tello, Sebastian Eguren, Louay Chanko och Harris Laitinen. Tycker dessa fyra har en bra formtrend och är enligt mig givna på mitten. Det gäller för mittfältet att man är aggressiva framåt och med säkert och energirikt passningspel luckra upp Malmös försvar.

På topp kommer Paulinho och Petter Andersson att spela. Har tidigare tyckt att anfallarna har varit Hammarbys svagaste lagdel, men jag tycker nu att de är på väg uppåt formmässigt. Andersson har ju gjort några mål på slutet och Paulinho var riktigt bra mot Kalmar. Hoppas denna trend fortsätter i kväll mot Malmö.

Malmö FF är ju en av de stora favoriterna till att vinna allsvenskan men har hittills inte presterat som man har förväntat sig. Man ligger sjua, en poäng efter Hammarby som finns på sjätte plats. Med en match mindre spelade har man åtta poäng upp till serieledarna. Men Malmö har blandat toppspel med mindre bra insattser. På pappret har dock MFF ett topplag. Med spelare som anfallarna Junior och Jonatan Johansson, mittfältarna Yksel Osamovski, Daniel Andersson, backarna Jon Inge Höiland och Behrang Safari borde MFF vara högre upp i tabellen. Men tränare Sören Åkeby har inte fått den stabilitet som krävs för en topplacering. Men självklart måste man vara 100 % vaksam och har en absolut koncentration när man möter MFF.

Jag tror på en väldigt jämn och spännande match där Hammarby är knappa favoriter. Det är nog tur att Hammarby möter ett så bra lag som Malmö efter succén i Utrecht för jag tror inte risken för att man inte är hundra procent laddade inför matchen är stor. Alla vet Malmös kapacitet och då är det betydligt lättare att prestera en fullgod arbetsinsats i 90 minuter. Det är viktigt att visa skåningarna redan från början att de är på bortaplan både på plan och läktare. Men samtidigt får man inte tjuvrusa heller och bjuda på kontringar utan spela precis som man gjort i den tidigare matcherna med ett stort tålamod. Sen gäller det att sätta chanserna när de dyker upp och inte slarva i uppspelen. Viktigt att få första målet i en sådan här oviss match. Mitt tips är att det blir 3-1 till Hammarby och att Paulinho gör två och att Harris Laitinen gör ett.

Nu kör vi mot toppen. Vi vet vilka vi är och vi vet vad vi vill.

Inga kommentarer: