fredag, maj 31, 2013

Viktig match för Johansfors när Furuby kommer på besök

Ett Johansfors i poängnöd tar i kväll emot Furuby IF hemma på IP. Bägge lagen ligger i den nedre delen av tabellen där JIF har fyra poäng på sju spelade matcher medan gästerna har sju poäng med en match mer spelad. Senast mötte Johansfors Hallaryd på bortaplan och fick sin andra raka uddamålsförlust när man föll med 1-2. Furuby däremot slog Virestad hemmma i måndags med 3-2 och det är den matchen som gör att man är tre poäng före JIF.

Furuby har haft en tung säsong hittills med 2 segrar 1 oavgjord och 5 förluster. Målskillnaden är hela 9-23 där Mats Lundin och Per Henricsson gjort två mål för Furuby. Klubben bildades 1933 och ligger några mil öster om Växjö och därmed en av det närmaste lagen som Johansfors möter i årets serie. Det är ungefär 5 mil mellan orterna. Förra året åkte man ur fyran efter att missat i kvalet och gör sin första säsong i femman för denna gång. I början av 2000-talet låg man i sexan för sen husera fyra säsonger i femman efter avancemanget 2002. 2007 tog man steget upp i fyran och var där i två säsonger innan man trillade ur. Målsättningen inför säsongen är toppen men hittills har man inte infriat dom förväntningarna.

Johansfors har också haft det tungt hittills i serien där har man i samtliga matcher spelat bra men fått en skral poängutdelning. Det märks att vi är nykomlingar i femman för det är ett annat motstånd vi möter än de vi har spelat mot i sexan. Vi har 1 seger, 1 oavgjord och 5 förluster och har en hyfsad bra målskillnad 13-18. Peter Andersson har gjort nästan hälften av våra mål (6 st) och är en nyckelspelare för oss. I mål återser vi Axel Karlsson i kväll och han måste vara på topp om vi ska ta nya friska poäng. För poängchans har vi i kväll om vi spelar bra och med ett energirikt spel med bra kvalitet på passningarna  JIF får inte titta för mycket på tabellen utan fokusera på matchplanen under den 90 minuter matchen varar. Sen gäller det att sätta chanserna när de dyker upp så att vi är i ett målmässigt överläge och tvingar Furuby upp på planen.

Det kommer bli en spännande match mellan två lag i poängnöd och jag hoppas publiken hittar till IP för att se matchen. Jag tror på hemmavinst med 3-2.

Matcher mot Furuby hemma under 2000-talet:

14 juni 2006, Division 5 Södra: 0-1
24 maj 2004, Division 5 södra: 5-2
20 augusti 2003, Division 5 södra: 1-2Inga kommentarer: