fredag, maj 24, 2013

Gameday, Hallaryd IF away.

I kväll rullar division fem södra vidare då Johansfors beger sig till Hallaryd i västra delen av Älmhult kommun. En tripp på 12 mil enkel resa och därmed är Hallryd borta säsongens längsta bortamatch. Själva matchen kommer bli tuff historia då Hallaryd är ett av de förväntande lag som skuggar topplagen i serien och ligger förnärvarande sexa med 11 poäng på sex matcher och målskillnad 14-7. Det är faktiskt placeringen före Johansfors som ligger sjua men det skiljer hela sju poäng mellan lagen. Tabellen delas här just nu.

Johansfors tappade en 2-1 ledning hemma mot rejban i den senaste matchen till en tung 2-3 förlust. Laget gjorde en härlig laginsats och spelade aggressivt och med stor vilja. Men när man drabbades av en utvisning i den 72.a minuten så tappade man matchen. Men kan man visa upp denna känmpavilja i kväll så är det inte omöjligt att åka hem med minst en pinne trots att man dras med skador och avstängningar.

Hallaryd kom femma i fjol med 36 poäng, 11 segrar, 4 oavgjorda och 8 förluster och målskillnad 55-37. Inför årets serie har man som mål att spela sitt spel och sen utefter det se hur långt det räcker. Man har tappat den store målskytten från i fjol David Sernefall som gjorde 12 mål. Han har flyttat till Stockholm men Kevin Coventry vill nog axla hans mantel i år då han gjort fyra mål hittills varav tre av dem är straffmål.

Som nykomlingar är alla matcher svåra och man får inget gratis, därför gäller det att sätta sina chanser när dem uppstår, samt att man är noggrann i passningsspelet och inte slarvar när man väl får bollen. Gäller också att man är fokuserade på uppgiften, Mitt tips är att JIF vinner med 1:2


Inga kommentarer: