tisdag, maj 14, 2013

Både Emmaboda och Bodabruk kryssade

Bodabruk och IFK Kalmar B delade på poängen på bruksvallen när lagen spelade 1-1.

Det var en match som präglades av ett ineffektivt hemmalag som brände många klara målchanser i första halvlek där Kalmar med tur och skicklighet lyckades freda sitt mål. Kalmar målvakt Sara Björk gjorde en riktigt bra match och höll Kalmar kvar i matchen och höll så när på att bli matchhjälte. För det var Kalmar som tog ledningen i den 45 minuten genom Hanna Arvidsson som får ett inlägg som blir ett skott och lurar därmed Bodas målvakt Linnéa Johansson och går i mål. Det är vanligt när ett lag trycker på och inte får utdelning att de andra laget går upp och gör mål istället.

Andra halvlek stuvar hemmalaget om i laget pga skador och andra orsaker och det gör att Kalmar får mer att säga till om i matchen och skapar en del halvfarliga lägen. Men trots det är det Bodabruk som styr matchen och när de höjer tempot så får återigen grepp om matchen men målen uteblir trots några heta chanser även i andra. När hemmalaget drabbas av utvisning genom Ankica Basic med fem minuter kvar så ser det ut som om Kalmar ska hålla undan och åka hem med tre poäng. Men i den 90 minuten får Anna Olsson tag i bollen, hon rundar sin försvarare och driver mot mål där hon bestämt och från en snäv vinkel skjuter bollen upp i nättaket, chanslöst för Kalmarmålvakten som alltså inte fick hålla nollan.

- Vi skulle avgjort matchen med tanke på alla våra chanser i första halvlek säger Bodabruks tränare Richard Jäghagen. Vi tappade lite i andra eftersom vi var tvungna att stuva om i laget men vi fortsatta att pumpa på men var väldigt ineffektiva samtidigt som deras målvakt var väldigt bra.














Det blev en svängig match när Emmaboda gästade Ramdala IF i den östra damtvåan. 4-4 slutade matchen efter Emmabodaledning 2-1 i paus.

Emmaboda börjar matchen bra med mycket bollinnehav och redan efter 6 min tar bortalaget ledningen med 1-0 efter att Moa Berglund varit framme på en målvaktsretur. Efter ca 15 minuter får Ramdala en omdiskuterad straff efter att Emmabodas målvakt Maria Otterlin Karlsson avvärjt ett friläge. Men domaren tvekar däremot inte utan pekar på straffpunkten. Sanna Ivarsson gör inget misstag utan sätter straffen säkert i mål. Men Emmaboda blir inte nedslagna av straffsituationen utan jobbar vidare och får också utdelning i den 27 minuten. Hanna Franzén kommer loss på högerkanten och slår ett inlägg på bortre stolpen där Frida Andersson kommer med fart och nickar in 2-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Även andra halvlek börjar Emmaboda bra och utökar ledningen till 3-1 genom den spelande tränaren Frida Andersson som denna gång använder sin vänsterfot och bollen går in helt otagbart för Ramdala målvakten. Efter de målet känns det tryggt i Emmaboda men så vaknar Ramdalas Maja Rydell som först utnyttjar ett missförstånd i bortaförsvaret och reducerar till 2-3. Men hon var inte nöjd med det utan när Emmaboda helt tappade matchen passade hon på att göra ytterligare två mål och vända matchen till hemmaledning 4-3.

Här såg plötsligt Emmaboda ut som ett slaget lag men på något sätt hittar man energin i laget igen och repar nytt mod. Emmaboda flyttar upp och spelar med tre forwards sista kvarten. Med 10 minuter kvar kommer inhopparen Ebba Fyhr loss på högerkanten och slår ett fint inlägg där Frida Andersson återigen sätter dit pannan och kvitterar till 4-4 och blir alltså tremålskytt i matchen. I slutet jagar båda lagen tre poäng där Ramdala vara närmast då de får ett friläge och slår bollen i stolpen. Det blev dock inga fler mål utan den målrika matchen slutade 4-4.

- I halvtidsvilan pratar vi om att vi ska försöka spela mer boll på marken, trots den ojämna planen, samt slå bollarna mer ut mot kanterna säger Emmaboda spelande tränare Frida Andersson. Efter 3-1 känns det som om vi har matchen men efter deras andra mål tappar vi koncentrationen vilket leder till att Ramdala både kvitterar till 3-3 och även tar ledningen med 4-3. Starkt av oss att komma tillbaka men det oavgjorda resultatet känns ändå som en förlust då vi är det spelskickligare laget





Inga kommentarer: