måndag, maj 06, 2013

Segrar för Emmaboda och Bodabruks Damlag

I en bra och spännande division två match i den östra serien möttes Emmaboda- Västervik på konstgräsplanen. Det var Emmaboda som till slut lyckades vinna med 2-1 efter 1-1 i paus. Det var en spelmässigt bra match som publiken fick se där båda lagen försökte spela en trevlig och anfallsinriktad fotboll. Emmaboda inledde matchen bäst och tryckte tillbaka Västervik i deras planhalva. Hemmalaget skapade några farligheter i inledningen , bland på ett fint inlägg som en Emmabodaspelare fick en bra nick på men dock hamnade bollen tätt över målet.

Men efter 13 minuter kom Emmabodas första mål för säsongen genom Hanna Franzén som efter ett vackert inspel får till bra skott där bollen borrar sig in bakom en chanslös Amanda Andersson i Västervikmålet. I den 37 minuten får Västerviks Vilma Lindqvist på en bra träff utifrån där bollen letar sig in i målet till kvittering 1-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut. I den 55 minuten när Emmaboda får ett jätteläge att ta ledningen när en hemmaspelare får bollen i straffområdet och får till en bra träff men bollen smiter över. Ett par minuter senare får Emmaboda en hörna och efter tilltrasslad situation där bollen först rensas undan på mållinjen. Men bollen hamnar hos den unga 15- åriga talangen Matilda Kallerbäck som sätter bollen lågt invid målvaktens högra stolpe och Emmaboda tar återigen ledningen. Efter det så radar Emmaboda upp flera heta chanser och inblandade i dessa är i allra högsta grad mittfältaren Rebecka Herbertsson som får två klara mållägen varav den första är den farligaste. Hon får nämligen ett friläge och gör allting rätt men när hon ska raka in bollen så missar hon målet och bollen smeker stolpen och ut. Hennas andra läge, som kommer 10 minuter senare får hon bollen på mål men då gör målvaken en mycket bra räddnig. Emmaboda spelar aggressivt och hittar varandra med fina passningar som Västervik har svårt att freda sig emot. Men bortalaget lyckas att hålla målet fritt från ytterligare påhälsning och lyckas bryta matchbilden sista 10 minuterarna av matchen, precis som man gjorde i första. Bortalaget flyttar upp laget och jagar en kvittering och skapar några lägen där den absolut farligaste var en stolpträff på en frispark i slutminuten. Men Emmaboda höll undan och första segern i Division 2 östra var ett faktum.

- Vi gör en bra match tycker Emmabodas tränare Frida Andersson , där vi speciellt i andra halvlek skapar massor av chanser som vi borde ha gjort fler mål på.

- Starten i båda halvekarna är jag inte nöjd med men det är starkt av tjejerna att jobba in sig i matchen säger Västerviks tränare Åsa Kongstad. Det hade varit skönt att åka hem med en pinne.

Bodabruk tog sin första seger när man hemma på Bruksvallen besegrade Norra Tång med 3-1 efter 2-0 i paus.

Det var ingen skönspel som publiken fick se på Bruksvallen men det var Bodabruk som öppnade matchen bäst där man rullade boll och hittade varandra med ett bra passningsspel. Men det var på två hörnor som Bodabruk skrev in sig i målprotokollet i första halvlek. Båda hörnorna fint slagna av Caroline Steen. Första sätter Caroline Håkanssonefter 9 min, det andra nickade Anna Olsson in snyggt i 35:e minuten. Norra Tång försökte att komma in i matchen men hade väldigt svårt att komma igenom ett starkt Bodabruk försvar.

Andra halvlek kommer bortalagen in i matchen och får en mycket en viktig reducering efter 55 minuter spel. Norra Tång slog en långboll som Bodabruks målvakt missbedömde helt och Julia Hagberg kunde lätt rulla in bollen i det övergivna målet. Mycket kamp i mittplan präglade matchbilden där hemmalaget förde matchen och var det tyngre laget. Med kvarten kvar avgör Bodabruk matchen med kvällens tredje mål som var riktigt vacker. En djupledsboll slagen av Anna Olsson där Caroline Steen gör en perfekt löpning och avslutar med ett distinkt skott i målvakten bortre hörn. Efter det orkar inte Norra Tång resa sig utan matchen spelas av och de tre poängen stannar kvar i Bruksvallen