fredag, maj 03, 2013

Segrar för de lokala lagen.

Emmaboda IS tog sin första seger i den sydöstra fyran när man i går besegrade Lessebo GIF hemma med 2:1. Efter en mållös första halvlek kom en lyckominut för Emmaboda i den 55 och 56 minuten då Alexander Hellborg gör både 1 och 2:0 och det höll man ända fram till den 81:a minuten då Fredrik Franzén reducerade för Lessebo. Men närmare än så kom inte bortalaget utan Emmaboda som bara vann en match under förra säsongen fick nu äntligen känna hur det är att vinna igen.

Lindås/Långasjö har tränat på sin defensiv mycket under försäsongen och det ger resultat redan nu. Laget nollade en av de stora seriefavoriterna Hovmantorp i förra matchen och idag håller man återigen nollan när man besegrade Öländska Glömminge med 0:2. När man sedan är livsfarliga på de fasta situationer man får så har man ett psykologiskt övertag redan där på sina motståndare. Det var just på två fasta situationer som avgjorde matchen. Dan Ask gjorde 0:1 efter 35 minuter på en hörna då han nickade bollen i mål. Zoran Cipra borrade in en frispark efter 68 minuter. L/L har sju poäng på de tre första matcherna och har fått en bra start på serien där man parkerar på andra plats.

Vissefjärda tog sin första seger i Emmabodasexan då man besegrade Flygsfors/Gadderås IF "hemma" på konstgräset i Emmaboda. Slutresultatet skrevs till 2:1 där samtliga VGIF mål kom i första halvlek. 1:0 genom Jasmin Dzindic i den 9 minuten och Samuel Häggbring 2:0 i den 23 minuten. I andra halvlek kom Flygsfors ut som ett nytt lag och reducerade efter 57 minuter. Nu var det full fart framåt för bortalagets del. Mitt i pressen stack Vissefjärda upp i en farlig kontring där Samuel Häggbring blev neddragen och fick en helt korrekt dömd straff. Den efterföljande straffen tog stolpe, stolpe ut. Vid slutskedet av matchen var bortalaget flera gånger nära att sätta dit en välförtjänt kvittering men Vissefjärda höll undan och kunde inkassera säsongens första vinst.