tisdag, februari 12, 2013

Oansvariga arbetsgivare finns även 2013- organisera er

Läser med stor bestörthet i gårdagens Östran om Sara Nilsson som arbetade på Djurkompaniet i Kalmar i drygt ett år. En tid som präglades av ständiga krav på extrajobb, för låg lön och ett otryggt timavtal. När hon gick till facket för att få sina rättigheter tillgodosedda började terrorn på arbetsplatsen och i dag är hon sjukskriven på grund av trakasserierna.

Ska det verkligen gå till på detta sätt, att man bryter ner en ung tjej fullständigt så att tvingas till sjukskrivning? Det finns alltid två sidor av ett mynt men att företagsledningen inte vill förklara sig gör att man saknar all trovärdighet. Man får inte behandla sina anställda på detta sättet och det är förkastligt att man har denna attityd när media försöker få dem att säga sin version av händelsen. 

Detta visar att det är viktigt att organisera sig, att tiderna visserligen förändras men de rättigheter vi har i dag, genom fackligt kamp under många år, är ständigt under attack från Svenskt näringsliv, högerpolitiken och oansvariga arbetsgivare. Ensam är inte stark utan det är med gemensamma krafter man kan förändra.

2 kommentarer:

Jonny sa...

Instämmer, men noterar också att de tre gånger i mitt liv jag kontaktat facket för att få hjälp så har de inte lyft ett finger, vid ett tillfälle svarade de inte ens. Varje gång hade de annars alltid nåt att skylla på. "Eftersom din arbetsplats inte är anslutet till kollektivavtal så kan vi inte...."..."Vi har tyvärr ingen möjlighet att...." Och det var inga konstiga saker det handlade om. Det var lönenivåer, hur vissa saker inte fungerade på arbetsplatsen etc.

Nicke Grozdanovski sa...

Är du fackansluten så ska facket hjälpa dig. Så enkelt är det. Det är tillsammans vi är starka.