fredag, mars 16, 2012

Vänsterpartiets landstingsråd Linda Fleetwood och Kaj Raving besökte Emmaboda

Förra fredagen den 9 mars fick vi besök av Vänsterpartiets landstingsråd i Kalmar län Linda Fleetwood med sekreterare Kaj Raving. Vi började med ett besök i hemsjukvården där Eva Torstensson gick genom den verksamheten. Hemsjukvård är vård som ges i hemmet till den som av hälsoskäl inte kan ta sig till landstingets sjukvård.

Oftast är det en sjuksköterska som kommer men vissa insatser kan utföras av omsorgsassistent på delegation av sjuksköterska. Innan man kan få hemsjukvård ska en vårdplan upprättas i samverkan mellan patienten, kommunens sjuksköterska och primärvårdens/ sjukhusets läkare. Insatserna skall vara sammanhängande över tiden. Man kan både vara tillfälligt eller ständigt hemsjukvårdspatient allt beroende av vårdbehovet. Man har tillgång till hemsjukvård dygnet runt.

Efter det så besökte vi Gunnar Cornelsen som är kontaktperson för fackförbundet Vision (Fd SKTF)  i Emmaboda kommun. Han tryckte mycket på löneutvecklingen mellan kvinnor och män där Vision arbetar mycket för att minska lönegapet.

Nästa besök var på kulturskolan som sedan något år finns med sina nyrenoverade lokaler inne i högstadiet. Kulturskolans chef Lotta Odlingsson. Förutom musiken som är den största verksamheten, finns har möjlighet för bild och form, drama och rytmik, dans, film. Man arbetar utåtriktat gentemot den övriga skolan och i Kulturskolan kan naturligtvis alla gå från och med årskurs två och tre. Någon övre åldersgräns finns det inte längre, men elever som går i grundskola, särskola och gymnasium har företräde till kurserna. Kulturskolan är en av många kommunala verksamheter som vi ska känna oss stolta över i Emmaboda kommun.













Lotta Odlingsson berättar för Kaj Raving och Linda Fleetwood med ryggen mot kameran och Lise Kroer om Kulturskolans verksamhet

Lotta Odlingsson vid sin digitala flygel. En plats hon trivs ypperligt på.

Vi slutade med ett offentligt samtal på Loket. Från vänster Camilla Nilsson
Hugo Grönlund, Daniel Miletic, Linda Fleetwood
















Lise Kroer och Kaj Raving
















Linda Fleetwood


















Mikael Nilsson med sin Kalmar FF mössa

Inga kommentarer: