fredag, mars 23, 2012

Rapport från Årsmötet 2012

I går arrangerade Vänsterpartiet i Emmaboda kommun sitt årsmöte för 2012 i Föreningshuset i Vissefjärda. Innan de sedvanliga årsmötesförhandlingarna startade fick vår inbjudne gäst Kaj Raving ordet för att berätta om sitt uppdrag som partistyrelseledamot. Det blev en intressant diskussion om det politiska läget vi har och dem möjligheter som Vänsterpartiet har för att bli den betydande politiska kraft vi alla strävar efter. Vi har en regering som har regerat i fem och ett halvt år och som ser väldigt trött ut. Vi har ett dominerande moderat parti och tre andra småpartier som gör allt de kan för att synas och som presenterar den ena tokiga förslaget efter det andra, som nu senast när Centerpartiet kom med sin briljanta idé om att sänka ingångslönerna för alla. Det är viktigt att vi fortsatt är tydliga med vad vi vill med vår politik. Inte minst med tanke på att både socialdemokraterna och miljöpartiet drar sig mot mitten. Det handlar om klimatet, det handlar om att förbjuda vinstintresse i välfärden och bemaningsföretagen för att stärka en välfärd åt alla och skapa arbetstrygghet för alla. Det handlar om att stärka feminismen, att arbeta för en bättre och rättvisare samhälle. Vi har idéerna och vi har lösningarna.



















Efter det så började årsmötesförhandlingarna och efter att ordförande Daniel Miletic öppnade mötet så valdes Kaj Raving som mötesordförande och Hugo Grönlund som sekreterare, till justerare valdes Gun Mälberg och Anna Nilsson. Verksamhetsberättelsen lästes upp av Hugo Grönlund och efter några korrigeringar så godkändes den. Den blir offentlig när dessa korrigeringar är åtgärdade. Sen var det min tur att redogöra för den ekonomiska berättelsen innan vi fick ansvarsfrihet av årsmötet för år 2011.


















Den nya styrelsen valdes och den blev som det som valberedningen föreslog till årsmötet.

Ordförande Daniel Miletec
Kassör Nicke Grozdanovski
Ledamöter
Hugo Grönlund
Lise Kroer
Gun Mälberg
Kent Mälberg
Anna Nilsson

Styrelseersättare
Johan Bernfalk.
Roy Wolf,
Janne Brunni

Vi antog ett uttalande om vad vi menar med valfrihet inom välfärden. Den är också under korrigering och ska när detta är åtgärdad skickas till alla lokala tidningar.

Årsmötet avslutades med att vi avnjöt smörgåstårta som vi hade beställt från Fenix som efter en förväxling hamnat i Kalmar. Men det hela löste sig på bästa sätt och vi är helnöjda trots det och denna förväxling kommer i framtiden bli ett komiskt inslag till vårt årsmöte 2012.




















Lise Kroer fick i uppdrag att läsa några dikter och hon valde tänkvärda dikter skrivna av b la Werner Aspenström och avslutade med en egen skriven dikt.


Inga kommentarer: