fredag, maj 06, 2011

Kommer första hemmasegern i kväll?

Efter två derbymatcher i inledningen av serien ställs Johansfors i kväll mot vår mest långväga motståndare nämligen Åseda IF. Åseda ligger i Uppvidinge kommun ca åtta mil norr om Johansfors.

Johansfors har börjat med 4 poäng och 2-1 i målskillnad medan Åseda har fått en dålig start med två raka förluster och 1-6 i målskillnad. Man har förlorat mot Kosta (b) 1-2 och Konga (h) 0-4. Lite överraskande kanske eftersom Åseda är nykomlingar från femman och en av de som pekades ut av mig som konkurrenter till oss om seriesegern. Nu kan de självklart fortfarande vinna serien men jag är lite förvånand över deras start. Därför ska man inte underskatta laget för de kommer nog se sin chans att via seger komma in i serien och få lite andrum. 

Johansfors mönstrar, om man bortser från de långtidssakade, en så bra trupp som möjligt till matchen. Tillbaka är Joakim Linder och målvakten Patrik Nordström efter sin avstänging. Vi får se vem tränare Richard Jäghagen ställer mellan stolparna i kväll men troligtvis får Kristoffer Gustavsson som bara släppt in ett mål (på straff mot Örsjö i premiären) fortsatt förtroende. Jäghagen efterlyser enligt Johansfors hemsida mer mål framåt och att spelet blir mer avslappnat än vad som varit fallet i den två tidigare matchern. Även ett annorlunda spelsystem kommer att prövas i kväll enligt hemsidan för att få fart på laget. För mer information från hemsidan klicka här

Senast lagen möttes var Johansfors hemmapremiär den 3 maj 2008 då Johansfors förlorade med 1-3. Jag tror på revansch i kväll då jag tror att JIF hemma är det bättre laget. Ska bli intressant att se hur matchen kommer gestalta sig och om JIF får i gång sitt spel som är ett nödvändighet om det ska bli seger. Passningarna måste bli bättre och snabbare men trots det tycker jag killarna har kämpat i 90 minuter och det ska de har beröm för. Det är därför vi har 4 poäng på de två första matcherna.

Jag tippar att det blir seger för JIF med 2-1
Övriga matcher i kväll:
                                             Tips:
Konga-Älghult                        4-1
Kosta-Nöbbele                       2-0
Norrhult-Alsjöholm                6-1

Inga kommentarer: