fredag, maj 06, 2011

1-1 mot Åseda kändes som en förlust

Det blev bara 1-1 för Johansfors i kvällen seriematch mot Åseda. Detta efter att ha haft ett ofantligt tryck mot Åsedas mål under större delen av andra halvlek utan att JIF gjorde mål. Istället stack Åseda upp i den 66 minuten i en av sina få kontringar där JIF missade i markeringen och kvitterade till 1-1.  Målskytt för Johansfors var Oscar Ahlström som gjorde 1-0 i den 28 minuten.

Matchinledningen var jämn och båda lagen spelade försiktigt och kände på varandra. Men det var ändå JIF som förde spelet och hade mest boll. Åseda stack upp utan att för den skull skapa några hetare chanser framför Patrik Nordström som fick förtroendet mellan stolparna i kväll. Chansen fick istället Johansfors där Adam Wellrup fint passade till en JIF spelare, som jag inte hann uppfatta vem det var, som lyckades med konsttycket att pricka ribban från ganska nära håll. Detta skulle bli typiskt JIF denna kväll där man skapade chanser men bolluslingen ville inte in i mål. Förutom den gången i den 28 minuten då Ahlström kom loss och placerade bollen otagbart i målvaktens högra hörn. 1-0 stod sig halvleken ut.

I andra satta JIF högsta fart och pressade tillbaka ett panikslaget Åseda som kom fel in i halvleken. Men fel kom inte deras målvakt som stod pall när försvaret i panik slog undan bollarna. Detta i kombination med Johansfors ineffektiva anfallspel gjorde att Åseda höll stånd. Den första kvarten skapade Johansfors tre, fyra klara målchanser och bollen dansade framför Åsedas målvakt, men bolluslingen ville inte in. Vi borde ha avgjort matchen här för jag tror inte Åseda hade rest sig om 2-0 målet hade kommit. Men så länge det bara stod 1-0 så kände bortalaget att man hade chans till poäng. För gör inte motståndarna mål på sitt spelövertag kan man räkna med att man får kontringslägen och möjlighet att sätta kvitteringen. Det var precis det som hände i kväll när Åseda efter 66 minuter utnyttjar ett försvarsmisstag från JIF och gör 1-1 och kallduschen var ett faktum för oss. Men Johansfors fortsatte att trycka på dock inte lika intensivt som början av halvleken. Nu var det JIF som hade allt att förlora och började spela lite försiktigare Men chanserna dök upp och det var nära några gånger men invektiven fortsatte visa sitt hånfulla leende. Man spelade stressat och lite med nerverna utanpå kroppen.

Det höll att sluta med en förskräckelse då Åseda fick sin stora chans med fem minuter kvar även det efter en snabb kontring. Men bollen tog i utsidan av stolpen och ut och Johansfors kunde andas ut. 1-2 hade varit hemskt om det hade kommit, för det var jobbigt nog med 1-1.

1-1 slutade alltså matchen och JIF väntar fortfarande på sin första seger på hemmaplan. Den borde ha kommit i kväll om det hade varit rättvisan som styrde fotbollsmatcher. Men det är ju inte det utan det är prestationen på plan som avgör hur en match slutar.

Men det finns trots besvikelsen av den uteblivna segern positiva saker att ta med sig från denna match. Johansfors gör helt klart sin bästa insats i serien hittills. Spelet funkade och man hittade varandra på ett bra sätt. Men man har jättesvårt att göra mål. Tre hittills på lika många matcher är inget som man är nöjd med. Dock endast två insläppta är godkänt.

Nu väntar Älghult på bortaplan nästa fredag, ett Älghult som slog oss förra säsongen i en mardrömsmatch med 1-2. Dags för revansch och att ta död på Älghultspöket.