måndag, november 16, 2009

Veckans lag

Denna vecka blir det delad pris när Veckans lag ska utses. Ett bandylag och ett fotbollslag blir det som får äran att bli veckans lag denna novembervecka.

Vi börjar med Villa Lidköping som i bandyns elitserie har vunnit samtliga fem inledande matcher. I fredags slog man Vännersborg borta i ett hett västgötaderby med 5-1 och i onsdags slog man mitt älskade Hammarby hemma med 5-2. Man har även som enda lag hittills slagit de främsta favoriterna till årets SM-guld Sandviken. Ingen pratade om Villa innan säsongen men det är högtid att ta detta Lidköpings lag på allvar i årets bandysäsong.

Skottland 2-5, Sovjet 0-3, Brasilien 0-4. Detta är Nya Zeelands fotbollslandslags VM- historia och de matcherna avgjordes 1982 i Spanien. 28 år senare har man chansen att förbättra detta facit i Sydafrika VM nästa år för i lördags blev Nya Zeeland klara för VM efter seger hemma mot Bahrain med 1-0. Första matchen slutade 0-0 och därmed blev det 1-0 sammanlagt till Nya Zeeland. Jag tycker det är kul när fotbollen breddas och även om vi tyvärr inte få se Sverige blir det ett intressant VM nästa år.

Veckans lag: V46. Villa Lidköping BK och Nya Zeelands fotbollslandslag.

Inga kommentarer: